Οι εκλογές τον Ιούλιο πιέζουν την Λέγκα στην Ιταλία - Free Sunday
Οι εκλογές τον Ιούλιο πιέζουν την Λέγκα στην Ιταλία

Οι εκλογές τον Ιούλιο πιέζουν την Λέγκα στην Ιταλία

ιταλική πολιτική κρίση συνεχίζει να επιφυλάσσει συνεχείς, σχεδόν αμέτρητες εκπλήξεις. Χθες, κανονικά, θα έπρεπε να ορκισθεί η, αλλά αποφασίσθηκε

Mια ακόμη αναβολή, πήρε η ορκωμοσία της κυβέρνησης του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι στην Ιταλία καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη, προσπάθεια του αρχηγού του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος πρότεινενα ξαναρχίσει η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης του κινήματός του με την Λέγκα.

Ο κ.Ντι Μάιο κάλεσε τον γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, να αποδεχτεί ως κίνηση καλής θέλησης, ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα να μην τοποθετηθεί στο υπουργείο οικονομικών, αλλά σε κάποιο άλλο υπουργείο.Ο Σαλβίνι χαρακτήρισε την «περίεργη», αλλά προανήγγειλε ότι «θα συζητήσει το θέμα με τον ίδιο τον Σαβόνα», διότι «δεν θέλει να κλείσει την πόρτα στον διάλογο».Σε περίπτωση που η προσπάθεια αυτή αποτύχει, θα προχωρήσει η κυβέρνηση υπό τον κ.Κοταρέλι και με συμφωνία Κεντροαρτιστεράς και πέντε αστέρων, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στις 29 Ιουλίου.

Όμως στη συγκεκριμένη εκδοχή φέρεται να διαφωνεί ο κ. Ματέο Σαλβίνι διότι μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών του ιταλικού βορρά, δεν συνηθίζει να ακυρώνει τόσο εύκολα τις θερινές διακοπές του.