Οι ειρωνείες του Σαλβίνι ενοχλούν τις Βρυξέλλες - Free Sunday
Οι ειρωνείες του Σαλβίνι ενοχλούν τις Βρυξέλλες

Οι ειρωνείες του Σαλβίνι ενοχλούν τις Βρυξέλλες

Ο διάλογος με την Ιταλία για το θέμα του προϋπολογισμού της δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά έχει καταστεί επιτακτικός, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

Οι ειρωνείες δεν έχουν θέση σε έναν τέτοιο διάλογο και ότι οι δύο πλευρές πρέπει να σέβονται η μία την άλλη, ειπε ο Επίτροπος σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτη της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είπε ότι τώρα που «ήρθε το γράμμα από τις Βρυξέλλες, περιμένει και από τον Άγιο Βασίλη».

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα για τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε δεν έχουν ακόμη οριστεί ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τον ιταλικό προϋπολογισμό στην αντιμετώπιση του προβλήματος χαμηλής παραγωγικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Έφτασε το γράμμα από τις Βρυξέλλες; Εντάξει, περιμένω κι ένα από τον Άι Βασίλη», ήταν η πρώτη απάντηση του κ.Σαλβίνι, ο οποίος πρόσθεσε: «Ας μας αφήσουν να δουλέψουμε. Μου φαίνεται ασεβές να επιβληθούν κυρώσεις για μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη. Θα τα πούμε σε ένα χρόνο, αλλά δεν θέλω προκαταλήψεις. Εμείς πιστεύομε στην αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας, εγώ δεν αμφισβητώ τους προϋπολογισμούς των άλλων χωρών».