Χαμός στη Γερμανία: Θύματα χάκερς Μέρκελ-κόμματα - Free Sunday
Χαμός στη Γερμανία: Θύματα χάκερς Μέρκελ-κόμματα

Χαμός στη Γερμανία: Θύματα χάκερς Μέρκελ-κόμματα

Αναστάτωση επικρατεί στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας μετά την αποκάλυψη ότι κόμματα και αξιωματούχοι έπεσαν θύματα χάκερς, οι οποίοι απέσπασαν σημαντικές πληροφορίες από τα συστήματά τους.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο ARD, χάκερ ανήρτησαν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Γερμανών πολιτικών από τα μεγάλα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών πιστωτικών καρτών και αριθμών κινητών τηλεφώνων.

Στα δεδομένα αυτά, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε λογαριασμό στο Twitter, περιλαμβάνονται διευθύνσεις, προσωπικές επιστολές και αντίγραφα ταυτοτήτων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το δημόσιο γερμανικό δίκτυο, το οποίο επικαλέστηκε το θυγατρικό του δίκτυο RBB.

Όλα τα μεγάλα κόμματα της Γερμανίας, εκτός από το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), επηρεάστηκαν. Η ταυτότητα των χάκερ και τα κίνητρά τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν.

Πολιτικοί του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) στη Γερμανία βρίσκονται μεταξύ αυτών που επλήγησαν από περιστατικό που σημειώθηκε με επίθεση χάκερ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αυτού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σημειώθηκε ένα περιστατικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Ντίτμαρ Μπαρτς, ο επικεφαλής των βουλευτών της Αριστεράς στην κάτω βουλή βρίσκεται μεταξύ αυτών που επλήγησαν.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έπεσε επίσης θύμα από τη μαζική δημοσίευση από αγνώστους χάκερς ευαίσθητων δεδομένων στο Διαδίκτυο. Το αρχείο περιλαμβάνει έναν αριθμό φαξ, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλές επιστολές από και προς την Καγκελάριο, ανέφερε το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Πόσο ευαίσθητες είναι οι πληροφορίες της που διέρρευσαν, παραμενει άγνωστο, γράφει η FAZ.