Σενάρια εκλογών επανέρχονται στη Βρετανία - Free Sunday
Σενάρια εκλογών επανέρχονται στη Βρετανία

Σενάρια εκλογών επανέρχονται στη Βρετανία

Την εκτίμηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δεν αποκλείεται να προκηρύξει εκλογές εντός των ημερών, έκανε η επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ.

«Ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την πολύ μικρή πλειοψηφία του ακούγεται ως ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να προκηρύξει εκλογές, αν παραστεί η ανάγκη», σημείωσε η ίδια.

«Δεν είναι καθόλου βέβαιο, αλλά δεν είναι απίθανο, εντός ημερών, να μας ζητηθεί όλων να πάμε ξανά στις κάλπες», πρόσθεσε η Κούενσμπεργκ.

Τις εκτιμήσεις ενισχύει ο κ.Τζόνσον, ο οποίος ματαίωσε τις «ειρηνικές συνομιλίες» που θα είχε με τους αντιπάλους τους Brexit στο κόμμα των Τόρις, τους ένθερμους υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. και φέρεται να είπε στους βουλευτές του κόμματος των Συντηρητικών  «ή θα με στηρίξετε ή θα σας διώξω»,

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o Τζόνσον θα έχει αύριο συζητήσεις με τους συντηρητικούς αντάρτες ενώ σ΄ένα 24ωρο, οι Βρετανοί βουλευτές θα προσπαθήσουν να εγκρίνουν νόμο για ένα Brexit χωρίς συμφωνία περνώντας το κατώφλι της Βουλής των Κοινοτήτων.

Μάλιστα, πολλοί από τους «αντάρτες» βουλευτές από το κόμμα των Συντηρητικών τον έχουν απειλήσει ότι θα ενταχθούν στους κόλπους της αντιπολίτευσης.