Τη σύλληψη της αδελφής του Μπαγκαντί, ανακοίνωσε η Άγκυρα - Free Sunday
Τη σύλληψη της αδελφής του Μπαγκαντί, ανακοίνωσε η Άγκυρα

Τη σύλληψη της αδελφής του Μπαγκαντί, ανακοίνωσε η Άγκυρα

Στα χέρια των Τούρκων βρίσκεται η Ρασμίγια Αουάντ, η 65χρονη αδελφή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί κατά την διάρκεια επιχείρησης των ΗΠΑ. «

Η Ρασμίγια Αουάντ αιχμαλωτίστηκε σε επιδρομή σε κοντέινερ κοντά στην Άζαζ», πόλη κοντά στα σύνορα που έχουν κυριεύσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα απο την ανάκριση της θα εξασφαλιστεί «μεγάλος όγκο πληροφοριών για τα ενδότερα του ΙΚ», συνέχισε ο αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.

Μαζί της, όταν συνελήφθη, συνοδευόταν από πέντε παιδιά ενώ παράλληλα ανακρίνονται ο σύζυγός της και μια νύφη της, που επίσης συνελήφθησαν.

Το Ρόιτερς διευκρίνισε ότι δεν έχει τρόπο να επαληθεύσει εάν πράγματι το πρόσωπο που συνελήφθη είναι αυτή.

Ο Μπαγκντάντι, ιρακινός θεολόγος έγινε ηγέτης της οργάνωσης πριν αυτοανακηρυχθεί «χαλίφης» όλων των μουσουλμάνων. Το ΙΚ κατείχε μεγάλο μέρος της επικράτειας τόσο της Συρίας όσο και του Ιράκ από το 2014 ως το 2017, πριν το «χαλιφάτο» του καταρρεύσει δεχόμενο επίθεση από πολλές πλευρές, τόσο από το συριακό καθεστώς και τη σύμμαχό του Ρωσία, όσο και από τον αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, στον οποίο πρωτοστάτησαν οι Κούρδοι του Ιράκ καθώς και της Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο με ηχητικό μήνυμα που διένειμε την περασμένη Πέμπτη, επιβεβαίωσε τον θάνατό του και ορκίστηκε να εκδικηθεί τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο διάδοχος του Μπαγκντάντι είναι ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασέμι αλ Κοραΐσι, για τον οποίο δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.