Ο Τζόνσον παραμένει στην εντατική εν μέσω ανησυχιών για κενό εξουσίας - Free Sunday
Ο Τζόνσον παραμένει στην εντατική εν μέσω ανησυχιών για κενό εξουσίας

Ο Τζόνσον παραμένει στην εντατική εν μέσω ανησυχιών για κενό εξουσίας

Στην ανάγκη «να είναι υπό στενή παρακολούθηση», αποδίδει το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας την παραμονή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τρίτη ημέρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Έντουαρντ Άργκαρ διαβεβαίωσε σήμερα Τετάρτη το πρωί ότι ο κ.Τζόνσον είναι σε «σταθερή κατάσταση» και με «υψηλό ηθικό», αλλά η Ντάουνιγκ Στριτ διευκρίνισε ότι η απόφαση σχετικά με τη συνέχιση ή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, δεν θα ληφθεί τη Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Οι Times είχαν γράψει ότι ο υψηλός πυρετός του Βρετανού πρωθυπουργού έχει αρχίσει να υποχωρεί ενώ Telegraph γράφει ότι την Κυριακή η 32χρονη έγκυος σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς κατέρρευσε όταν ενημερώθηκε για την απόφαση των γιατρών να μεταφερθεί σε ΜΕΘ ο Τζόνσον.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται φίλο της Σίμοντς, σύμφωνα με τον οποίο η Σίμοντς ήταν «απελπισμένη» και «έκλαιγε» σε τηλέφωνημα που είχαν καθώς ήταν «πολύ αναστατωμένη και προβληματισμένη για την κατάσταση της υγείας του».Η 32χρονη σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού φέρεται να βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι του ζευγαριού στο νότιο Λονδίνο έχοντας για παρέα τον σκύλο τους, Ντίλιν.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ορίσει ότι η Κάρι Σίμοντς θα είναι αυτή που θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις αν η υγεία του επιδεινωθεί και κριθεί απαραίτητο οι γιατροί να προχωρήσουν σε επόμενες κινήσεις όπως π.χ. η τοποθέτησή του σε αναπνευστήρα.

Για την κατάταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον ενημερώνονται επίσης τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του, η 26χρονη Λάρα Λέτις, ο 24χρονος Μίλο Άρθρουρ, η 22χρονη Κάσια Πίτσες και ο 20χρονος Θιόντορ Απόλλο - ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει και ένα πέμπτο παιδί ηλικίας 11 ετών από τη σχέση του με την κριτικό τέχνης Έλεν Μάκινταϊρ.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε στη Σίμοντς μήνυμα για «πλήρη και ταχεία ανάρρωση» του Βρετανού πρωθυπουργού τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένεια Τζόνσον,  ο οποίος είναι ο 14ος πρωθυπουργός με τον οποίο συνεργάζεται η 93χρονη μονάρχης, στην 68ετη θητεία της.