Η Κίνα ανακοίνωσε αναδρομικα 1.290 θανάτους που δεν είχαν καταμετρηθεί στην Ουχάν - Free Sunday
Η Κίνα ανακοίνωσε αναδρομικα 1.290 θανάτους που δεν είχαν καταμετρηθεί στην Ουχάν

Η Κίνα ανακοίνωσε αναδρομικα 1.290 θανάτους που δεν είχαν καταμετρηθεί στην Ουχάν

Στην ανακοίνωση 1290 θανάτων οι οποίοι δεν είχαν καταμετρηθεί νωρίτερα, προχώρησαν σήμερα οι αρχές στην Ουχάν, το επίμεντρο της πανδημίας.

Η ανακοίνωση έγινε από το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου της Επιδημίας του Νέου Κορονοϊού στην Ουχάν και είχε ως αποτέλεσμα οι θάνατοι στην Ουχάν να αυξηθούν από 2579 σε 3869, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 50% και του συνόλου της Κίνας σε 4.632.

Επιπλέον προστέθηκαν και 325 επιπλέον κρούσματα στην Ουχάν ενώ η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας στην ημερήσια αναφορά της ανέφερε 26 νέα κρούσματα χωρίς όμως νέους θανάτους.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή της Ουχάν αναφέρει:

Από τις 24:00 στις 16 Απριλίου, το πρωτότυπο ανακοίνωσε ότι υπήρχαν 2579 επιβεβαιωμένοι θάνατοι στην πόλη μας. Μεταξύ αυτών, θα πρέπει να μειωθούν 164 περιπτώσεις επιβεβαιωμένων περιπτώσεων με επαναλαμβανόμενες καταχωρίσεις καρτών και άλλες περιπτώσεις που δεν είναι νέα στεφανιαία πνευμονία · δεν μπορούν να αναφερθούν θάνατοι χωρίς νοσηλεία για τον έλεγχο των ασθενειών Πρέπει να προστεθούν συνολικά 1454 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις συστημάτων πληροφοριών και ορισμένων ιατρικών ιδρυμάτων που ανέφεραν καθυστερημένες ή αναπάντητες αναφορές. Ο πραγματικός σωρευτικός αριθμός των διαγνωσμένων περιπτώσεων θα πρέπει να αναθεωρηθεί σε 3869.

Και η επιτροπή καταλήγει:

 Η έγκαιρη διόρθωση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των θανάτων νέων κρουσμάτων πνευμονίτιδας δεν ευνοεί μόνο τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ανθρώπων, τη λήψη επιστημονικών αποφάσεων για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας, αλλά και μια απάντηση σε κοινωνικές ανησυχίες και σεβασμό για κάθε ζωή.