Ακριβό διαζύγιο την εποχή του κορονοϊού - Free Sunday
Ακριβό διαζύγιο την εποχή του κορονοϊού
Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω για όσους ζητούν απεγνωσμένα να πάρουν διαζύγιο.

Ακριβό διαζύγιο την εποχή του κορονοϊού

Η καραντίνα δεν ευνόησε πολλά ζευγάρια που είδαν τον έρωτα να τα εγκαταλείπει τους τελευταίους μήνες. Άλλωστε το είχαν πει και οι ειδικοί από τον περασμένο Μάρτιο ότι η καραντίνα μάλλον θα βλάψει ανεπανόρθωτα τους γάμους και τον έρωτα, με πολλούς πρώην έγκλειστους να αναζητούν πλέον την ελευθερία τους.

Κάπως έτσι συνέβη και με ένα ζευγάρι που είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα κατά το παρελθόν με τον αντισυμβατικό έρωτά του.

Ένας πρώην έρωτας

Ο λόγος για τον Ολιβιέ Σαρκοζί, αδερφό του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, και τη Μέρι Κέιτ Όλσεν, γνωστή από μικρή από τον ρόλο της στη σειρά «Full House» και διάσημη επιχειρηματία των ΗΠΑ.

Πέντε χρόνια κράτησε ο γάμος που είχε προκαλέσει σάλο το 2015 στη Γαλλία. Ο Σαρκοζί γνώρισε την Όλσεν το 2012. Εκείνος ήταν 42 ετών, παντρεμένος, με δύο παιδιά, κι εκείνη μόλις 25. Υποτίθεται ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, καθώς ο πλούσιος τραπεζίτης χώρισε τη σύζυγό του εγκαταλείποντας μια και καλή την οικογενειακή εστία για να ζήσει με τη νεαρή Όλσεν. Η πρώην σύζυγος είχε χαρακτηρίσει τη σχέση «γελοία», αναφερόμενη κυρίως στη διαφορά ηλικίας του ζεύγους, ενώ την εποχή εκείνη ο γαλλικός Τύπος αναφερόταν στον Σαρκοζί ως «μικρό Γάλλο εραστή».

Ο γνωστός τραπεζίτης ήταν έτοιμος να παντρευτεί την Όλσεν από τους πρώτους κιόλας μήνες της σχέσης τους, αφού ζούσε μια δεύτερη εφηβεία στην αγκαλιά της, η Όλσεν ωστόσο είπε το «ναι» τρία χρόνια αργότερα και οι δυο τους παντρεύτηκαν στο Μανχάταν.

Πριν από το μυστήριο αγόρασαν από κοινού ένα τεράστιο ρετιρέ στην ακριβή γειτονιά της Νέας Υόρκης, αξίας 11 εκατ. λιρών, με πισίνα, στούντιο τέχνης, κήπο με σιντριβάνι και κάθε πολυτέλεια. Το 2014 πούλησαν το σπίτι και αγόρασαν ένα εξίσου ακριβό, αλλά με περισσότερη ησυχία, για να αποφεύγουν τους παπαράτσι. Η γαμήλια τελετή ήταν άκρως αντισυμβατική, όπως και το ίδιο το ζευγάρι. Σε έναν όμορφο και πολυτελή κήπο του Μανχάταν το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2015 και ο βασικός στολισμός ήταν εκατοντάδες χρυσά μπολ μέσα στα οποία υπήρχαν… τσιγάρα. Όλοι οι καλεσμένοι κάπνιζαν σε όλη τη διάρκεια της τελετής και του πάρτι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής.

Το ζευγάρι περνούσε τον περισσότερο καιρό μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού, ενώ δύο χρόνια μετά τη γαμήλια τελετή η Όλσεν παραχώρησε για πρώτη φορά συνέντευξη αναφερόμενη στον έγγαμο βίο. Σε αυτήν ισχυριζόταν ότι μαγείρευε, έκανε δουλειές στο σπίτι και γενικά ήταν μια καλή νοικοκυρά για τον σύζυγό της, παρά την περιουσία αξίας 163 εκατ. λιρών που διέθετε.

Ζουν μαζί λόγω πανδημίας

Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και το πρώην ερωτευμένο ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους εν μέσω καραντίνας και κορονοϊού. Όσο αντισυμβατικά ήταν η σχέση και ο γάμος τους, τόσο αντισυμβατικό είναι και το διαζύγιό τους. Η Όλσεν υπέβαλε αίτηση διαζυγίου στις 17 Απριλίου, ωστόσο η λήξη του γάμου δεν μπορούσε να προωθηθεί λόγω κλειστών δικαστηρίων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να μείνει στο ίδιο σπίτι εξαιτίας της καραντίνας και της ακύρωσης πτήσεων, με αποτέλεσμα το χάσμα στη σχέση να γίνει αγεφύρωτο και ο θυμός να κυριαρχήσει.

Η Όλσεν χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες της ζήτησε να εξεταστεί ως επείγουσα η αίτηση διαζυγίου της, εξαπολύοντας δριμείες κατηγορίες εναντίον του συζύγου της. Εκείνος, ως πιο έμπειρος στα διαζύγια, αφού έχει ήδη μια πρώην σύζυγο στη Γαλλία, πούλησε το σπίτι στέλνοντας εντολή στην Όλσεν μέσω των δικηγόρων του να το εγκαταλείψει στις 18 Μαΐου.

Η Όλσεν, που είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Σαρκοζί, ζήτησε να τεθούν σε ισχύ οι όροι του, προκειμένου εκείνος να συνεχίσει να πληρώνει τα βασικά της έξοδα και να μην την πετάξει έξω από το σπίτι στο οποίο ζούσαν τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως ανέφερε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο κορονοϊός δεν της επιτρέπει να βρει άμεσα σπίτι, καθώς έχει καταρρεύσει η οικονομία, τα μεσιτικά γραφεία δεν λειτουργούν και γενικά η πόλη βρίσκεται σε μερικό lockdown. Έτσι, το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το επείγον αίτημά της, δίνοντάς της μια περίοδο χάριτος προκειμένου να βρει σπίτι και να φύγει. Ως τότε, βέβαια, θα πρέπει μάλλον να αντέξει τον πρώην σύζυγο, με τον οποίο βρίσκονται στα μαχαίρια, αφού ο κορονοϊός και η καραντίνα έχουν βαλθεί να κρατήσουν τα ζευγάρια στο ίδιο σπίτι κι ας θυμίζουν οι συνέπειες κάτι από «πόλεμο των Ρόουζ».

Η Μέρι Κέιτ Όλσεν, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», είχε περιουσία αξίας 250 εκατ. δολαρίων το έτος 2019, δραστηριοποιείται σε ρούχα, καλλυντικά και αξεσουάρ κι έχει τη φήμη της έξυπνης και αδίστακτης επιχειρηματία. Το τελευταίο επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός ότι, παρά την αμύθητη περιουσία της, πρόκειται να ζητήσει διατροφή και ό,τι δικαιούται από την περιουσία του Ολιβιέ Σαρκοζί. Μεταξύ των όρων που υπάρχουν στο προγαμιαίο της συμβόλαιο είναι και ο εξής: σε περίπτωση διαζυγίου, ο πρώην σύζυγος να πληρώνει εφ’ όρου ζωής την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη στις ΗΠΑ.

Αν δεν καταφέρει να αφανίσει ο ένας τον άλλον εν μέσω καραντίνας, είναι βέβαιο πως το διαζύγιό τους δεν θα είναι αναίμακτο, ειδικά από τη στιγμή που και ο πρώην σύζυγος περνά στην αντεπίθεση.

Η Όλσεν, από την άλλη, ακολουθεί την παλιά, καλή συμβουλή που είχε δώσει η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνα, όταν πήρε διαζύγιο από τον Αμερικανό Πρόεδρο: «Don’t get mad, get it all» (Μη θυμώνετε, απλώς πάρτε του τα πάντα).