O Τραμπ διαφημίζει φάρμακο κατά του κορωνοϊού που φέρεται να προκαλεί παρενέργειες - Free Sunday
O Τραμπ διαφημίζει φάρμακο κατά του κορωνοϊού που φέρεται να προκαλεί παρενέργειες

O Τραμπ διαφημίζει φάρμακο κατά του κορωνοϊού που φέρεται να προκαλεί παρενέργειες

Ένα χάπι υδροξυχλωροκίνης, ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας το οποίο ο ίδιος διαφημίζει ως πιθανή «θαυματουργή θεραπεία» για την ασθένεια Covid-19, αλλά η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) έχει προειδοποιήσει ότι προκαλεί «υπαρκτές παρενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη», χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Τραμπ, ως προληπτικό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

«Το παίρνω την τελευταία μιάσιμη εβδομάδα. Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα ξέρετε την έκφραση: τι έχεις να χάσεις;» δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους

Ο πρόεδρος είπε ότι παίρνει κάποια στιγμή θα σταματήσει, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» και ότι όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Τραμπ ο γιατρός του,Σον Κόνλεϊ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία αναφέρει ότι «μετά από πολλές συζητήσεις» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ «για τα υπέρ και κατά της χρήσης υδροξυχλωροκίνης, καταλήξαμε ότι τα πιθανά κέρδη για τη θεραπεία ξεπερνούν τους σχετικούς κινδύνους».

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε στο CNN ότι θα προτιμούσε «να μην παίρνει κάτι που δεν έχει εγκριθεί από τους επιστήμονες ειδικά στην ηλικία του και με το βάρος που έχει».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για τα εμβόλια, Ρικ Μπράιτ, έχει καταγγείλει «πιέσεις» προκειμένου να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη ουσία ως αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό.