Η «παραμονή» προηγείται της «εξόδου» στην Βρετανία - Free Sunday
Η «παραμονή» προηγείται της «εξόδου» στην Βρετανία

Η «παραμονή» προηγείται της «εξόδου» στην Βρετανία

Οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνονται, με τους υπέρμαχους της «παραμονής» να βρίσκονται 15 μονάδες μπροστά από τους υποστηρικτές της «εξόδου», σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας ORB για την εφημερίδα The Daily Telegraph.

Υπέρ της παραμονής  δηλώνει το 55% των ερωτηθέντων, τέσσερις μονάδες πάνω σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ υπέρ της «εξόδου» τάσσεται το 40% σημειώνοντας πτώση 3 μονάδων.

Ωστόσο η μεγαλύτερη πρόκληση για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον είναι να καταφέρει να πείσει αυτούς που είναι υπέρ της παραμονής, να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα δηλώνει ο Λίντον Κρόσμπι, ειδικός σε θέματα στρατηγικής που βοήθησε τον Κάμερον να κερδίσει τις Εθνικές εκλογές τον προηγούμενο χρόνο.

«Η συμμετοχή παραμένει να είναι ένα μεγάλο ζήτημα για την καμπάνια της «παραμονής» δήλωσε ο Κρόσμπι στην βρετανική εφημερίδα. 

Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων δίνουν 70% στην «παραμονή» και 30% στην «Έξοδο» όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό The Spectator.