Μαρίν Λεπέν: Δημοψηφίσματα σε όλη την Ε.Ε., όπως στη Βρετανία - Free Sunday
Μαρίν Λεπέν: Δημοψηφίσματα σε όλη την Ε.Ε., όπως στη Βρετανία

Μαρίν Λεπέν: Δημοψηφίσματα σε όλη την Ε.Ε., όπως στη Βρετανία

Έτσι, εναντίον της «ολοκληρωτικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταφέρθηκε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, εκφράζοντας την επιθυμία της να διεξαχθεί σε «κάθε χώρα» μέλος της ένα δημοψήφισμα όπως αυτό στη Βρετανία για να κριθεί εάν θα παραμείνει η όχι στην Ε.Ε.

«Αυτό το οποίο ζητώ είναι ένα δημοψήφισμα στη Γαλλία. Κάθε χώρα της ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί με δημοψήφισμα», δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, η Μαρίν Λεπέν, η οποία αυτοπαρουσιάστηκε ως «υπερασπίστρια της ελευθερίας των λαών να ορίζουν το πεπρωμένο τους, να επιλέγουν τους νόμους τους».

«Έχουν περάσει 11 χρόνια αφότου οι Γάλλοι κλήθηκαν σε δημοψήφισμα και την τελευταία φορά ο λόγος τους προδόθηκε» από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, πρόσθεσε η Λεπέν.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα» στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, «η Ε.Ε. βρίσκεται υπό διάλυση, θραύεται παντού. Μπορεί κανείς να περιμένει τον κατακλυσμό, την έκρηξη, ή να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να οικοδομήσουμε την Ευρώπη των Εθνών, που θα αντικαταστήσει την ολοκληρωτική ΕΕ που γνωρίζουμε σήμερα», συνέχισε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς.

Η ίδια επέμεινε στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ολοκληρωτική» διότι «μας έγινε σαφές ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να ακυρώσει τις συνθήκες». Η Λεπέν πρόσθεσε «εάν ήμουν Βρετανίδα, θα ψήφιζα υπέρ του Brexit».