Η Μαρίν, ο Ντόναλντ και το FRexit - Free Sunday
Η Μαρίν, ο Ντόναλντ και το FRexit

Η Μαρίν, ο Ντόναλντ και το FRexit

Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν πρέπει να «μένουμε πολύ στα τεχνικά» του πώς θα γινόταν ένα FRexit. Παράλληλα, εκφράζει την υποστήριξή της στον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «ελεύθερο άνθρωπο».

Η Λεπέν ήταν, μαζί με τους αρχηγούς της ολλανδικής ή της ιταλικής ευρωσκεπτικιστικής ακροδεξιάς, οι πρώτοι που είχαν πανηγυρίσει μετά την κάλπη που έβγαλε Brexit, καλώντας ο καθένας σε διενέργεια ανάλογων δημοψηφισμάτων και στις δικές τους χώρες.

Σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στο περιοδικό Valeurs Actuelles, η Λεπέν ξεκαθαρίζει χωρίς περιστροφές ότι δεσμεύεται πως αν κατακτήσει την προεδρία στις επόμενες εκλογές θα στήσει ανάλογο δημοψήφισμα στη Γαλλία.

Η ίδια υποστηρίζει ότι η έξοδος της Γαλλίας συγκεκριμένα από την Ευρωζώνη θα χρειαζόταν έξι μήνες -ας σημειωθεί ότι η Βρετανία, που δεν ήταν καν ποτέ μέλος του κοινού νομίσματος, θα χρειαστεί σε κανονικές συνθήκες δύο χρόνια διαπραγματεύσεων για να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Monde, όταν ερωτάται για το πώς θα γινόταν η γαλλική έξοδος από την Ευρωζώνη, η Λεπέν απαντά με την αφοπλιστική έκκληση «να μην στεκόμαστε στα τεχνικά»: «Έθετε κανείς τέτοια ερωτήματα όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου; Έλεγε κανείς "παραείναι περίπλοκο"; Όχι, έγινε και τέλος»...