Η Γαλλία σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης (video) - Free Sunday
Η Γαλλία σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης  (video)

Η Γαλλία σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης (video)

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τηλεοπτικό διάγγελμα ανακοίνωσε ότι μετά από τις διαβουλεύσεων που είχε με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς και τους υπουργούς Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν αποφασίστηκε οι επιπλέον  10.000 άνδρες του στρατού που έχουν κινητοποιηθεί  και αναπτυχθεί στο εσωτερικό της χώρας να παραμείνουν στις γαλλικές πόλεις, και να παραταθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που θα έληγε στις 26η Ιουλίου για άλλους τρεις μήνες.

Ένας Τυνήσιος 31 ετών,  γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ήταν ο  οδηγός του φορτηγού, ο οποίος άνοιξε πυρ στις αστυνομικές δυνάμεις πριν τον πυροβολήσουν.

Οι τελευταίες αναφορές από την περιοχή, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 84 νεκρούς και πολλές δεκάδες τραυματίες. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται τουλάχιστον 18 τραυματίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Την επίθεση καταδίκασαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η καγκελάριος Μέρκελ, οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ. Η καρδιά και η σκέψη μας βρίσκοντραι στη Νίκαια, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ελληνικό Υπ.Εξωτερικών. 

CnXBIXHWcAAwnsq

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας, Κριστιάν Εστροσί, έκανε λόγο για όπλα και χειροβομβίδες στο φορτηγό το οποίο σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια, σύμφωνα με το Associated Press.

CnWvBQ7WAAAv6c4_1

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι, και μεταβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών για να συντονίσει την ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

CnXJyqeWYAA5lGr