Ερντογάν: Η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα αποφασίσει για τη θανατική ποινή - Free Sunday
Ερντογάν: Η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα αποφασίσει για τη θανατική ποινή

Ερντογάν: Η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα αποφασίσει για τη θανατική ποινή

«Υπάρχει ένα καθαρό έγκλημα προδοσίας. Θα υπάρξει απόφαση του Κοινοβουλίου. Οι ηγέτες όλων των κομμάτων θα πρέπει να συναντηθούν και να το συζητήσουν και εγώ ως Πρόεδρος θα εγκρίνω οποιαδήποτε απόφαση λάβει η Εθνοσυνέλευση»  τόνισε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN.

«Ο λαός πιστεύει πως αυτοί οι τρομοκράτες θα πρέπει να εκτελεστούν, δεν βλέπουν κάποια άλλη λύση όπως ισόβια κάθειρξη. Γιατί εγώ θα πρέπει να τους κρατήσω στις φυλακές και να τους ταΐζω για χρόνια και να μην κάνω αυτό που οι πολίτες θέλουν;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

«Όσοι σκοτώθηκαν έχουν γονείς που θρηνούν. Γιατί οι πολίτες έχασαν συγγενείς, έχασαν γείτονες έχασαν παιδιά οκτώ, δεκαπέντε και είκοσι ετών, νέα παιδιά. Οι άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι και εμείς θα πρέπει να δράσουμε με ευαισθησία» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία κατάργησε τη θανατική ποινή το 2004, στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης στην Ε.Ε. 

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι θα υποβληθεί εντός των ημερών στις ΗΠΑ επίσημο αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν τονίζοντας πως «Έχουμε μια κοινή συμφωνία με τις ΗΠΑ για την έκδοση εγκληματιών».