Γερμανία: Ο άνδρας με το τσεκούρι σε βίντεο - Free Sunday
Γερμανία: Ο άνδρας με το τσεκούρι σε βίντεο

Γερμανία: Ο άνδρας με το τσεκούρι σε βίντεο

Η ανάληψη της ευθύνης και η δημοσιοποίηση του βίντεο έγινε μέσω του πρακτορείου Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος. 

Ο 17χρονος Αφγανός δράστης με το τσεκούρι πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, τραυμάτισε πέντε άτομα από το Χονγκ Κονγκ, δύο εκ των οποίων σοβαρά. 

Σύμφωνα με μαρτυρία, ο νεαρός φώναξε «Αλάχ Ακμπάρ» (σ.σ. ο θεός είναι μεγάλος) την ώρα της επίθεσης ενώ στο δωμάτιο όπου ζούσε οι αρχές ασφαλείας βρήκαν σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν. 

Στο βίντεο, με τίτλο «Γερμανία - Βίντεο του στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους Μουχάμαντ Ριγιάντ που πραγματοποίησε την επίθεση στο Βίρτσμπουργκ», ο νεαρός άνδρας, κρατώντας ένα μαχαίρι, απειλεί ότι θα το χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει απίστους και να εκδικηθεί τον θάνατο ανδρών, γυναικών και παιδιών στις μουσουλμανικές χώρες και καλεί όλους τους μουσουλμάνους να πράξουν το ίδιο.