Ερντογάν: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Τουρκία για τρεις μήνες - Free Sunday
Ερντογάν: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Τουρκία για τρεις μήνες

Ερντογάν: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Τουρκία για τρεις μήνες

«Αποφασίσαμε να προτείνουμε στην κυβέρνηση να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως προβλέπει το άρθρο 120 του Συντάγματος μας ώστε να μπορέσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε τα στοιχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Το Συμβούλιο των υπουργών υιοθέτησε αυτή την πρόταση και αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα για τρεις μήνες, όπως επιτρέπει το άρθρο 120 του Συντάγματος. Για να είμαστε σε θέση να κάνουμε τα πιο αποτελεσματικά βήματα έτσι ώστε να απομακρύνουμε την απειλή το συντομότερο δυνατόν καθώς είναι μια απειλή στη Δημοκρατία στο Κράτος Δικαίου, στις αρχές και τις ελευθερίες των πολιτών της χώρας μας. Αυτή η πρακτική δεν εναντιώνεται στο Κράτος Δικαίου και στην ελευθερία αλλά αντιθέτως έχει σκοπό να ενδυναμώσει και να προστατεύσει αυτές τις αρχές.» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στο διάγγελμα του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου. 

«Ανάλογα μέτρα έλαβαν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για να αντιμετωπίσουν περιστατικά τρομοκρατίας, τα οποία δεν συγκρίνονται με αυτό που συνέβη στην Τουρκία και επομένως δεν θα δεχτούμε την κριτική τους ούτε να μπουν στο δρόμο μας, αλλά θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν τους εαυτούς τους. Δεν θέλουμε την εκτίμηση κανενός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Τουρκική οικονομία θα παραμείνει ισχυρή παρά τα γεγονότα της Παρασκευής, και ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει αυτή την πρόκληση και θα βγει από αυτή ισχυρότερη. «Η υποβάθμιση της S&P δεν μας αφορά καθώς δεν ανήκουμε σε αυτούς, ούτε θέλουμε να μας αξιολογούν», τόνισε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις ενώ διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.

Για τα γεγονότα της Παρασκευής ο κ. Ερντογάν εξήρε τη στάση των πολιτών οι οποίοι, όπως ανέφερε, ενώθηκαν για να σταματήσουν την απόπειρα του πραξικοπήματος. «Το έθνος μας δεν θα ξεχάσει ποτέ τη γενναιότητα και τη θυσία τους», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

000777000