Ολάντ: Σε πόλεμο με το ISIS η Γαλλία (Video) - Free Sunday
Ολάντ: Σε πόλεμο με το ISIS η Γαλλία (Video)

Ολάντ: Σε πόλεμο με το ISIS η Γαλλία (Video)

Ο Ολάντ δήλωσε ότι ότι «η Daesh (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο χρησιμοποιείται και υποτιμητικά) μας έχει κηρύξει τον πόλεμο, και πρέπει να πολεμήσουμε αυτόν τον πόλεμο με κάθε μέσο, σεβόμενοι παράλληλα το κράτος δικαίου γιατί αυτό μας καθιστά δημοκρατία».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβραί, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία είναι «δύο τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος».

Ο Ολάντ εξέφρασε την αλληλεγγύη τους προς όλους τους καθολικούς στη Γαλλία, τονίζοντας παράλληλα ότι η επίθεση αυτή έχει στόχο «όλους τους Γάλλους» τους οποίους και κάλεσε να ενωθούν απέναντι στην τρoμοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει». 

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς διαβεβαίωσε ότι οι Γάλλοι θα συγκροτήσουν «μέτωπο» . «Αποτροπιασμός απέναντι στη βάρβαρη επίθεση. Ολόκληρη η Γαλλία και όλοι οι καθολικοί επλήγησαν. Θα συγκροτήσουμε μέτωπο» έγραψε στο Τwitter ο Βαλς.