Τουρκία: Συνελήφθησαν 11 κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά του Ερντογάν - Free Sunday
Τουρκία: Συνελήφθησαν 11 κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά του Ερντογάν

Τουρκία: Συνελήφθησαν 11 κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά του Ερντογάν

Οι έντεκα καταδρομείς συμμετείχαν στη στρατιωτική ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμεινε ο Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου στη νοτιοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Ωστόσο, ο Ερντογάν είχε ενημερωθεί ότι διέτρεχε κίνδυνο και εγκατέλειψε έγκαιρα το ξενοδοχείο, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των ειδικών δυνάμεων.

hurr000

Τους συλληφθέντες συνέλαβαν ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Μετά από αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα εντόπισαν το σημείο όπου βρίσκονταν οι έντεκα καταδρομείς σε δασωμένους λόφους στην περιοχή της Μαρμαρίδας έπειτα από ανθρωποκυνηγητό δύο εβδομάδων. 

Γιλντιρίμ: Κάποιοι από τους διωκόμενους έχουν υποστεί «άδικες διαδικασίες»

Στην παραδοχή ότι ορισμένες από τις χιλιάδες καρατομήσεις που έχουν γίνει στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου μπορεί να έγιναν με «άδικες» διαδικασίες προχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο Anadolu. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Γιλντιρίμ φέρεται να παραδέχτηκε ότι «οπωσδήποτε» κάποιοι από τους διωκόμενους έχουν υποστεί «άδικες διαδικασίες», ουσιαστικά προαναγγέλλοντας ότι η Άγκυρα θα επιχειρήσει να διορθώσει τις όποιες αδικίες.

«Θα κάνουμε τον διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που είναι ένοχοι και σε αυτούς που δεν είναι», είπε ο τούρκος πρωθυπουργός στο Anadolu, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει απολύσει, θέσει σε διαθεσιμότητα ή συλλάβει σχεδόν 70.000 εργαζόμενους στο χώρο της παιδείας, των μέσων ενημέρωσης και των ένοπλων δυνάμεων ενώ σχεδόν 19.000 έχουν προσαχθεί ως πιθανοί στασιαστές, και περίπου 9.000 έχουν συλληφθεί.