Ερντογάν: Παιδί 12-14 ετών ο καμικάζι του μακελειού στην Τουρκία με 51 νεκρούς - Free Sunday
Ερντογάν: Παιδί 12-14 ετών ο καμικάζι του μακελειού στην Τουρκία με 51 νεκρούς

Ερντογάν: Παιδί 12-14 ετών ο καμικάζι του μακελειού στην Τουρκία με 51 νεκρούς

Στην εκτίμηση ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στη γαμήλια γιορτή στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ήταν ένα παιδί ηλικίας 12-14 ετών, προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τόνισε ο Ερντογάν, είτε το παιδί πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο ή αυτά πυροδοτήθηκαν από απόσταση. Σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε πως 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη και 69 είναι τραυματίες, από τους οποίους οι 17 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

To  Ισλαμικό Κράτος κατονομάζει ο πρόεδρος Ερντογάν, ως δράστη της βομβιστικής επίθεσης που έγινε κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στην πόλη Γκαζιάντεπ, της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας,50 άνθρωποι να σκοτωθούν και σχεδόν 100 να τραυματιστούν.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από αυτήν την τρομοκρατική επίθεση ανήλθε σήμερα σε 51», σύμφωνα με τη δήλωση του γραφείου του κυβερνήτη της επαρχίας Γκαζιάντεπ, Αλί Γερλίκαγια. Η πρώτη εκτίμηση ανέβαζε τα θύματα σε 22 και μετά είχε γίνει λόγος για 30 νεκρούς. 

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλεν, τον οποίο κατηγορεί ως καθοδηγητή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Δεν υπάρχει «καμία διαφορά» ανάμεσα στον Γκιουλέν, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ, που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ, είπε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε τους αντιπάλους του ότι θα αποτύχουν και κατέληξε με το νέο τρίπτυχο της προεδρίας του: Ενότητα, Αλληλεγγύη, Αδελφοσύνη. Η τρομοκρατία ανησυχεί σοβαρά την Τουρκία καθώς τον τελευταίο καιρό, πάνω από 70 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοιες επιθέσεις στην Τουρκία.