Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν Χίλαρι - Free Sunday
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν Χίλαρι

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν Χίλαρι

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ σε μία προεκλογική εκστρατεία που λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της, έδειχνε ότι δύσκολα θα χάσει η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. 

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, το FBI ανακοίνωσε ότι έκλεισε το θέμα του ελέγχου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κυρίας Κλίντον, απόφαση για την οποία ο ρεπουμπλικάνος αντίπαλος της, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του.

Το ενδεχόμενο να κερδίσει ο κ.Τραμπ, αναστατώνει τις αγορές, αλλά κινητοποιεί διάφορες εθνικές μειονοτικές ομάδες για την εκλογή της κ.Κλίντον, όπως οι ισπανόφωνοι, η προσέλευση των οποίων στην πρώιμη διαδικασία, αυξήθηκε δραματικά.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν Χίλαρι

Στη δημοσκόπηση του CBS News που δημοσιεύθηκε σήμερα, η κυρία Κλίντον προηγείται με διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, με 45% έναντι 41% με περιθώριο λάθους είναι συν/πλην τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Ίδια διαφορά (47%-43%) δίνει δημοσκόπηση για την Washington Post και το ABC.

Στη δημοσκόπηση του Bloomberg Politics-Selzer & Co η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείται του Ρεμπουμπλικανού αντιπάλου της με διαφορά με τριών ποσοστιαίων μονάδων (44%-41%).