Πρώτη συνέντευξη Τραμπ: Θα απελάσω τους παράτυπους μετανάστες - Μισθός ένα δολάριο το χρόνο - Free Sunday
Πρώτη συνέντευξη Τραμπ: Θα απελάσω τους παράτυπους μετανάστες - Μισθός ένα δολάριο το χρόνο

Πρώτη συνέντευξη Τραμπ: Θα απελάσω τους παράτυπους μετανάστες - Μισθός ένα δολάριο το χρόνο

Ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να απελάσει όποιον μετανάστη βρίσκεται παράτυπα στις ΗΠΑ ή έχει διαπράξει εγκληματικές πράξεις, λέγοντας ότι «θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και που είναι καταχωρημένοι στα ποινικά μητρώα, τα μέλη των συμμοριών, τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών (…), αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό 2 εκατομμυρίων, ενδεχομένως 3 εκατομμυρίων, θα τους διώξουμε από τη χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως κυρίως θα τους διώξουμε από τη χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα».

Παράλληλα, επέμεινε στο σχέδιό του για τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ώστε να περιορίσει τις ροές των παράτυπων μεταναστών. Ο Τραμπ σημείωσε ότι σε ορισμένες περιοχές ενδεχομένως θα υπάρξουν «φράκτες», όμως, επέμεινε ότι «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο», προσθέτοντας δηκτικά ότι «είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε "κατασκευές"», καθώς οι κύριες δραστηριότητές του εντοπίζονται στο χώρο των κατασκευών.

Πάντως, ο Τραμπ επέμεινε επίσης ότι δεν πρόκειται να λαμβάνει την ετήσια αποζημίωση του προέδρου των ΗΠΑ, η οποία φθάνει τις 400.000 δολάρια, αλλά τόνισε ότι ο μισθός του θα είναι ένα δολάριο το χρόνο, δηλαδή, ίσος με το ελάχιστο ποσό του προβλέπει το σύνταγμα των ΗΠΑ.