Η Λεπέν αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για να συναντήσει το Μουφτή της Βηρυτού - Free Sunday
Η Λεπέν αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για να συναντήσει το Μουφτή της Βηρυτού

Η Λεπέν αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για να συναντήσει το Μουφτή της Βηρυτού

«Η ανώτερη σουνιτική αρχή στον κόσμο δεν είχε τέτοια απαίτηση, κατά συνέπεια δεν έχω κανέναν λόγο...Αλλά δεν πειράζει, να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφθώ», δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν αμέσως πριν την αποχώρηση της από το γραφείο του μεγάλου Μουφτή της Βηρυτού μετά την άρνηση της να φορέσει την μαντίλα που της προσέφεραν πριν τη συνάντηση της μαζί του. 

Το γραφείο Τύπου του μεγάλου μουφτή της Βηρυτού ανακοίνωσε ότι οι συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν είχαν ενημερωθεί πριν από την συνάντηση για την απαίτηση από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου να φορέσει κάλυμμα κεφαλής.

Πηγές  από το περιβάλλον της προέδρου του Εθνικού Μετώπου επιβεβαίωσαν το αίτημα του μουφτή, διευκρινίζοντας ότι "η πρόσκληση δεν ακυρώθηκε" όταν  "εκείνη έκανε γνωστό ότι δεν θα καλύψει το κεφάλι της"

«Η αίτηση του διαβιβάσθηκε χθες και εκείνη έκανε γνωστό ότι δεν θα καλύψει το κεφάλι της. Η πρόσκληση δεν ακυρώθηκε και η κα. Λεπέν πήγε κανονικά στη συνάντηση», σχολίασαν. 

Μιλώντας για την «ανώτερη σουνιτική αρχή» αναφερόταν στην επίσκεψή της τον Μάιο 2015 στην Αίγυπτο, όπου είχε συναντήσει το Αχμεντ αλ-Ταγέμπ, τον μεγάλο ιμάμη του Αλ-Αζχαρ στο Κάιρο.

Η Μαρίν Λεπέν βρίσκεται στον Λίβανο από την Κυριακή. Πριν αναχωρήσει σήμερα, θα συναντηθεί με τον μαρωνίτη πατριάρχη Μπεχάρα Ράι και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον Σαμίρ Τζατζά, ηγέτη του κόμματος των Λιβανικών Δυνάμεων. 

Στην φωοτγραφία η κ.Λεπεν με τον πρόεδρο του Λιβάνου