7 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι - Free Sunday
7 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

7 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Η επιτυχία δεν προϋποθέτει μόνο προσόντα και τύχη αλλά μια σειρά καθημερινών συνηθειών, ένα τελετουργικό που προσφέρει ευεξία και διαύγεια. Όπως η προπόνηση κρατάει έναν Ολυμπιονίκη σε φόρμα έτσι και ο επιτυχημένος άνθρωπος χρειάζεται μια σειρά καθημερινών «ασκήσεων» που τον κρατούν προσηλωμένο στον στόχο.

Αυτά είναι τα κυριότερα:

Διαβάζουν

Ο Tom Corley, οικονομολόγος και επενδυτικός σύμβουλος, μελέτησε 233 επιχειρηματίες, οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι, και ανακάλυψε ενδιαφέρουσες ομοιότητες. Μεγάλο ποσοστό των πλούσιων αυτών ανθρώπων, περίπου το 88%, απάντησαν πως αφιερώνουν τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα στο διάβασμα. Οι περισσότεροι προτιμούν μη λογοτεχνικά αναγνώσματα –βιογραφίες, ιστορία και βιβλία αυτό-βελτίωσης. Το επιβεβαιώνει και ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffet. Σε συνέντευξη του έχει αναφέρει πως η πιο σημαντική του συνήθεια είναι η ανάγνωση: «απλά κάθομαι στο γραφείο μου και διαβάζω με τις ώρες» είχε πει στο The Week.

via GIPHY

Διαλογίζονται

via GIPHY

Ο διαλογισμός δεν είναι συνήθεια μόνο των τρελαμένων με τη yoga. Η έρευνα έδειξε πως ο διαλογισμός έχει πλεονεκτήματα σωματικά και ψυχικά, ενώ ενδυναμώνει την μνήμη. Ο CEO του twitter έχει επανειλημμένως πως ξυπνάει καθημερινά στις 5.00 το πρωί και διαλογίζεται. Το ίδιο και η Όπρα.

Ξυπνάνε πρωί

via GIPHY

Σύμφωνα με τον Corley το 50% των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων ξυπνάνε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ξεκινήσουν οι καθημερινές τους ασχολίες. Πολλοί χρησιμοποιούν τον χρόνο αυτό για παράπλευρες ασχολίες ή για να οργανώσουν την ημέρα τους.

Κοιμούνται όμως πολύ

via GIPHY

Ο Albert Einstein είχε πει πως χρειαζόταν 10 ώρες ύπνο το βράδυ για να αποδώσει καλύτερα την ημέρα. Ο Corley επιβεβαιώνει πως το 89% των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων κοιμούνταθ 7-8 ίσως και περισσότερες ώρες την ημέρα.

Ασκούνται

via GIPHY

Το γυμναστήριο δεν μας φτιάχνει σώμα απλά για το καλοκαίρι. Οι έρευνες έχουν αποδείξει πως ευνοεί την σωστή λειτουργία της καρδιάς που με τη σειρά της ενισχύει την μνήμη και την ικανότητα μάθησης. Ο Corley αναφέρει πως το 76% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ασκούνται τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα σε αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο. Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson ισχυρίζεται πως η καλή φυσική κατάσταση διπλασιάζει την αποδοτικότητα του.

Είναι επικοινωνιακοί

via GIPHY

…και προσπαθούν διαρκώς να βελτιωθούν σε αυτό. Το να είσαι καλός με τα δεδομένα και τους αριθμούς δεν προσφέρει τίποτα αν όλα αυτά δεν μπορείς να τα επικοινωνήσεις στο κοινό σου, από τον συνεργάτη μέχρι τον υπάλληλο σου. Κατά τον Branson η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο ταλέντο που μπορεί να έχει ένας ηγέτης. Και δεν είναι απαραίτητο να στο χάρισε ο Θεός, μπορείς να το καλλιεργήσεις μόνος σου.

Μιλάνε μόνοι τους

via GIPHY

Μιλάνε δεν παραμιλάνε. Οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι σε διαρκή εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα καταστάσεις και να πυροδοτήσουν εκ νέου τα κίνητρά τους.