Ο Δημήτρης Ρουσσέτος είναι ένας διαφορετικός designer - Free Sunday
Ο Δημήτρης Ρουσσέτος είναι ένας διαφορετικός designer

Ο Δημήτρης Ρουσσέτος είναι ένας διαφορετικός designer

Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Δημήτρη Ρουσσέτου με τίτλο «Εντελέχεια». Ο όρος προέρχεται από την  αριστοτελική φιλοσοφία και αναφέρεται στην ολοκλήρωση ή πραγματοποίηση μιας κατάστασης, κατ’ αντιδιαστολή προς τη «δυνάμει» εμφάνισή της. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μονοκόμματα ξύλα και οι ρίζες  των δέντρων δουλεύονται από τον τεχνίτη-γλύπτη προκειμένου η ύλη να πάρει μορφή με τη μέθοδο της αφαίρεσης.

1 min

Τα έπιπλα-γλυπτά που θα εκτεθούν περιλαμβάνουν καθίσματα, τραπέζια, καθρέπτες, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα σκαλισμένα σε ξύλα ελιάς, ευκαλύπτου και καρυδιάς της ελληνικής γης. Ο Δημήτρης Ρουσσέτος δεν αυτοπροσδιορίζεται ως designer, αλλά ως αυτοδίδακτος τεχνίτης.

2 min

Η αγάπη του για τη φύση και οι γνώσεις που απέκτησε στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται πάνω από 60 χρόνια στο χώρο της κατασκευής ξύλινων δαπέδων, τον καθοδηγούν στη δουλειά του. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το ξύλο αποκτά μία διαφάνεια, αποκαλύπτοντας  τις φυσικές γραμμές του, ενώ οι τελικές λείες επιφάνειες επεξεργάζονται μόνο με φυσικά υλικά, όπως κερί μέλισσας ή λάδι.  Το ζητούμενο για τον καλλιτέχνη παραμένει τα αντικείμενα να είναι χρηστικά και να μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα.

3 min

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00.