Πήγαμε στην έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Ίσαρη - Free Sunday
Πήγαμε στην έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Ίσαρη

Πήγαμε στην έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Ίσαρη

Έναν περίπατο στο χρόνο, από το 1969 έως το 2017, πραγματοποιήσαμε εχθές Τρίτη 17 Οκτώβρη 2017 στην Gallery 7 στο Κολωνάκι.                                                                                                                                                 

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Αλέξανδρος Ίσαρης, γεμάτος χαμόγελα, ζεστασιά και ευδιαθεσία μας πήρε απ’ το χέρι και μας ξενάγησε στο πλούσιο από εμπειρίες και ερεθίσματα παρελθόν του, καταδεικνύοντάς μας την προσωπική του ιστορία, πίσω απ’ το πάντα ζωντανό και αγέραστο βλέμμα του.

Στο φωτογραφικό του περιβάλλον κυριαρχεί το άσπρο μαύρο, μα κάπου κάπου έρχεται και το χρώμα εμβόλιμα να διαμορφώσει μια ακόμη οπτική, ολοκληρώνοντας άρτια και άριστα το προφανές.

Μπήκαμε σε καφενεία για να αναγνώσουμε και να ερμηνεύσουμε φυσιογνωμίες βγαλμένες από το παρελθόν, με την ποιότητα της γραφικότητάς τους ανέπαφη, παρατηρήσαμε ξένους τόπους,  μα και στιγμιότυπα από την χώρα μας, τα ήθη και τις παραδόσεις, εργαστήρια καλλιτεχνών και σώματα αγάλματα, που μέσα από την απαστράπτουσα δύναμη της στιγμιαίας σύλληψης, γίνηκαν αθάνατα.

Τι να πει κανείς για τον αρχιτέκτονα, ζωγράφο, φωτογράφο, ποιητή, πολεοδόμο δοκιμιογράφο, μεταφραστή και γραφίστα, που την αξεπέραστη καλλιτεχνική του πορεία καταφέρνει να υποσκελίσει μόνο το ήθος και η ευρύτητα της ευγένειάς του!

Αλέξανδρος Ίσαρης- Εικόνες μιας ζωής
έως 4 Νοεμβρίου
Γκαλλερυ 7
Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου
Ώρες λειτουργίας
Τετ., Σάβ. 11:00 – 15:00
Τρ., Πέμ., Παρ. 11:00 – 14:00
και 18:00 – 21:00