Συνέδριο: Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας - Free Sunday
Συνέδριο: Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

Συνέδριο: Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο «Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, ώρα 9.00 π.μ,  στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Το συνέδριο, στο οποίο θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Δημήτρης Συλλούρης και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, έχει στόχο να παρουσιάσει κριτικά και να συγκρίνει γόνιμα τα δύο πολιτειακά συστήματα διακυβέρνησης, τόσο σε ιστορικό βάθος όσο και στη συγχρονία, καθώς και να αναπτύξει ειδικότερα το ρόλο των πολιτικών κομμάτων σε αυτά.

Τις εισαγωγικές ομιλίες θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ στη διάρκεια του συνεδρίου, ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και καθηγητές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα πρακτικά του συνεδρίου θα εκδοθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου.