Ο θησαυρός του Λεονάρντο ντα Βίντσι ζωντανεύει για λίγες μέρες ακόμη στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ - Free Sunday
Ο θησαυρός του Λεονάρντο ντα Βίντσι ζωντανεύει για λίγες μέρες ακόμη στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Ο θησαυρός του Λεονάρντο ντα Βίντσι ζωντανεύει για λίγες μέρες ακόμη στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Για δεύτερη φόρα στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από την επιτυχημένη διαδραστική έκθεση Van Gogh Alive – The Experience που θαύμασαν περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες, ο χώρος και χρόνος συναντιούνται σε μια πρωτοποριακή-κινητή έκθεση δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να γνωρίσουν τόσο τις μηχανικές εφευρέσεις του Leonardo Da Vinci  όσο και τα μυστικά της Μόνα Λίζα. O Leonardo Da Vinci υπήρξε γλύπτης, ζωγράφος, μηχανικός και επιστήμονας, ο οποίος αποτέλεσε αρχετυπική μορφή της περιόδου της Αναγέννησης.

Το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι μεταμορφώνεται σε Μουσείο, από  τις 30 Νοεμβρίου 2018 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019 και φιλοξενεί μια έκθεση αφιερωμένη στο ευρύ φάσμα της ιδιοφυΐας του Leonardo Da Vinci, τιμώντας την μεγαλοφυή παρουσία του , 500 χρόνια μετά των θάνατό του.

Η έκθεση Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη και το Ινστιτούτο Lumiere Technology στο Παρίσι, προσφέροντας μια βιωματική εμπειρία.

Η έκθεση  περιλαμβάνει τρεις επιμέρους εκθέσεις τις οποίες μικροί και μεγάλοι  μπορούν να απολαύσουν.

500 years of genius

Οι μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο

75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Da Vinci Alive – The Experience

Μία οπτικοακουστική  εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη , αξιοποιώντας την δυναμική των εικόνων και του ήχου που καθηλώνουν τους επισκέπτες.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα

Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Πρόκειται για μια ξενάγηση στον κόσμο και την κληρονομία του Leonardo Da Vinci μέσω μιας ψυχαγωγικής εμπειρίας που απευθύνεται σε όλους. Ο Μάρτιος είναι ο τελευταίος μήνας για τους τυχερούς επισκέπτες.

500 years of genius 3

Ωράριο Λειτουργίας

Καθημερινές: 13:30 έως 23:00 εκτός Δευτέρας και Τρίτης

Τελευταία Είσοδος 21:00

Σαββατοκύριακα : 10:00 έως 23:00

Κανονικές Τιμές:

Ενήλικες: 15€

Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12€

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών.

Πακέτα εισιτηρίων:

Family 1:  4 ατόμων: 1 ενήλικας + 3 Παιδιά

Τιμή Πακέτου: 45€

Family 2:  4 ατόμων: 2 ενήλικες + 2 Παιδιά

Τιμή Πακέτου: 48€

Family Max:  5 ατόμων: 2 ενήλικες + 3 Παιδιά

Τιμή Πακέτου: 59€

Family Plus:  6 ατόμων: 2 ενήλικες + 4 Παιδιά

Τιμή Πακέτου: 70€