Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ μιλούν για τη δημογραφική γήρανση - Free Sunday
Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ μιλούν για τη δημογραφική γήρανση

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ μιλούν για τη δημογραφική γήρανση

Η συνεχής αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων τα τελευταία χρόνια, οδηγούν στη συνεχιζόμενη γήρανση του πληθυσμού η οποία και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες δεκαετίες στον «δυτικό κόσμο» και ειδικότερα στην Ελλάδα. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ δίνουν ραντεβού την τελευταία Τετάρτη του Φεβρουαρίου για μια συζήτηση σχετικά με τη δημογραφική γήρανση και την εξέλιξη του πληθυσμού της χώρας μας. Η δημογραφική γήρανση της Ευρώπης και οι ρυθμοί με τους οποίους «γερνάει» η Ελλάδα έρχονται στο επίκεντρο της μηνιαίας συνάντησης των ΔΙΑΛΟΓΩΝ. Μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση με επιστήμονες και ειδικούς, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ θα αναζητήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη μεταβολή του πληθυσμού καθώς και για το τι σημαίνει αυτό για μια χώρα, την οικονομία της και το κοινωνικό της status. Ποιες συνέπειες θα έχει μια μακρόχρονη και μεγάλη ελάττωση του πληθυσμού της χώρας μας; Ποια στερεότυπα κυριαρχούν μέσα στην οικογένεια, στο κοινωνικό περιβάλλον, στον εργασιακό χώρο και πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε; 


ΔΙΑΛΟΓΟΙ Φεβρουαρίου: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο The Hub Events, Αλκμήνης 5, Αθήνα


Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:
Δρ. Βενετία ΚουσίαΓενική Διευθύντρια  Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της  Ελλάδας  - Σύμβουλος ΔΣ
Δρ. Μυρτώ-Μαρία ΡάγγαΔιευθύνουσα Σύμβουλος 50και Ελλάς - Ψυχογεροντολόγος
Αλεξάνδρα ΤραγάκηΚαθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)
Γιάννης ΥφαντόπουλοςΚαθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής ΜΒΑ-Υγεία ΕΚΠΑ

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.


Πραγματοποιήστε ηλεκτρονική εγγραφή εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2020-02/

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ απέκτησαν το δικό τους ιστότοπο!

Καθώς η παρέα των μηνιαίων συναντήσεων των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ μεγαλώνει, οι ευκαιρίες για ουσιαστικό διάλογο και ανταλλαγή ιδεών σε όλα τα επίπεδα γίνονται ακόμη περισσότερες.
Μέσα από το νέο site, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ προσφέρουν πλήρη και εύκολη πρόσβαση σε όλο το υλικό των προηγούμενων συζητήσεων (video και ηχογραφήσεις), στα βιογραφικά των ομιλητών καθώς και στα τελευταία νέα για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. 

Επισκεφθείτε το: https://dialogues.snf.org/ για να μάθετε τα πάντα γύρω από τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην επόμενη συνάντηση.