Η καθημερινότητα στα χρόνια της… καραντίνας - Free Sunday
Η καθημερινότητα στα χρόνια της… καραντίνας

Η καθημερινότητα στα χρόνια της… καραντίνας

Με τον κορονοϊό να αλλάζει δραματικά την καθημερινότητά μας, τους προσεχείς μήνες δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αναγκαστούν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, στο πλαίσιο της ασφαλούς καραντίνας, μέχρι να περάσει τουλάχιστον η έξαρση του ιού. Ξεχνάμε τις περιττές βόλτες και εξόδους και εστιάζουμε στις σπιτικές απολαύσεις, μία εκ των οποίων είναι η παρακολούθηση σειρών, κυρίως μέσα από συνδρομητικές πλατφόρμες.

Η «Free Sunday» συγκέντρωσε τις πιο αξιόλογες σειρές που προβάλλονται σε Netflix, Cosmote TV και Nova, προκειμένου να παρακολουθήσετε ό,τι δεν έχετε προλάβει τα τελευταία χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΙΡΙΑΛ

Dracula

Σειρά εποχής του Netflix που εξετάζει τη ζωή του γνωστού Κόμη Δράκουλα από την αρχή της περιπέτειάς του στην Ανατολική Ευρώπη μέχρι και τις μάχες του με τους απογόνους του Βαν Χέλσινγκ.

Outsider

Έκανε πρεμιέρα στο HBO στις 12 Ιανουαρίου και είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ. Ένα ειδεχθές έγκλημα και μια ομάδα ερευνητών που προσπαθούν κόντρα στον χρόνο να το εξιχνιάσουν.

Little Fires Everywhere

Αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Hulu. Πρωταγωνίστριες, η Χολιγουντιανή Ρις Γουίδερσπουν και η Κέρι Ουάσινγκτον, γνωστή από το «Scandal». Η δραματική σειρά ακολουθεί την οικογένεια Ρίτσαρντσον και αποτυπώνει τις σχέσεις της μητέρας με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Locke and Key

Προβάλλεται από το Netflix και εξιστορεί τις περιπέτειες μιας μητέρας η οποία μετά τη δολοφονία του συζύγου της αναγκάζεται να μείνει με τα τρία της παιδιά σε ένα στοιχειωμένο σπίτι το οποίο κρύβει πολλά μυστικά.

The Stranger

Η σειρά μυστηρίου έχει ως κεντρική ηρωίδα μια νεαρή γυναίκα η οποία αποκαλύπτει ένα μυστικό σε έναν άγνωστο άντρα, επηρεάζοντας δραματικά της ζωή του. Σύντομα η σύζυγός του εξαφανίζεται και η νεαρή κοπέλα είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτησή της. Η σειρά προβάλλεται από το Netflix.

The Witcher

Από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix φέτος, το «Witcher» διηγείται την ιστορία ενός θρυλικού πολεμιστή και μιας πριγκίπισσας που η μοίρα τούς έφερε κοντά με έναν παράξενο τρόπο.

Emergence

Η μεταφυσική σειρά προβάλλεται από το Foxlife (Cosmote TV, Nova) και διηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού το οποίο βρίσκει μια αστυνομικός στον τόπο ενός ατυχήματος. Το κορίτσι δεν θυμάται τι συνέβη, ωστόσο σταδιακά οι μνήμες της αρχίζουν να παραξενεύουν την αστυνομικό, η οποία εμπλέκεται σε ένα περίεργο εγκληματικό παιχνίδι.

911 Lone Star

Με πρωταγωνιστές τη Λιβ Τάιλερ και τον Ρομπ Λόου, το σίριαλ αποτυπώνει τις περιπέτειες και την καθημερινότητα των σωμάτων ασφαλείας της Πολιτείας του Τέξας. Πυροσβεστική, Άμεση Δράση και ασθενοφόρα, όλα στη διάθεση των πολιτών, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Η σειρά προβάλλεται με επιτυχία από το κανάλι FOX (CosmoteTV, Nova).

ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ

La Casa de Papel

Η κλασική περιπέτεια που έχει αποκτήσει θαυμαστές παγκοσμίως επιστρέφει στο Netflix με νέα επεισόδια στις 3 Απριλίου. Όσοι δεν την έχετε παρακολουθήσει είναι μια καλή περίοδος να ξεκινήσετε τον πρώτο κύκλο μέχρι την πρεμιέρα του τέταρτου, που αναμένεται. Η «Τέλεια Ληστεία», όπως είναι ο τίτλος στα ελληνικά, ακολουθεί μια ομάδα ανθρώπων με αρχηγό τον Professor που αποφασίζουν να ληστέψουν το Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης, τυπώνοντας δικά τους χαρτονομίσματα.

Alias Grace

Κλασική σειρά, βασισμένη στο βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ, μία από τις καλύτερες διαθέσιμες στο Netflix, εστιάζει στην ιστορία μιας βασανισμένης κοπέλας η οποία αποφυλακίζεται έπειτα από 15 χρόνια για έναν φόνο που διέπραξε. Αν και η ίδια δεν θυμάται καλά τα γεγονότα, αρχίζει σιγά σιγά να έχει μνήμες από ένα δύσκολο παρελθόν.

Mindhunter

Διαθέσιμη επίσης μέσω Netflix, η σειρά ακολουθεί τρεις πράκτορες του FBI τη δεκαετία του ’80 οι οποίοι παίρνουν συνεντεύξεις από κατά συρροή δολοφόνους με σκοπό να αναλύσουν τη συμπεριφορά τους και να βοηθηθούν στην εξιχνίαση άλλων υποθέσεων που απασχόλησαν τις ΗΠΑ από τα τέλη του ’70 κι έπειτα.

When they see us

Η εν λόγω σειρά έχει από τις υψηλότερες βαθμολογίες στο Netflix, είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και πιο συγκεκριμένα στην υπόθεση βιασμού μιας γυναίκας το 1989 στο Central Park της Νέας Υόρκης. Πέντε άντρες κατηγορούνται άδικα για το έγκλημα, γίνονται θύματα ρατσιστικών συμπεριφορών και το σίριαλ ακολουθεί τον γολγοθά τους.

The haunting of Hill House

Το 2018 έκανε πρεμιέρα στο Netflix και προκάλεσε πάταγο μεταξύ των χρηστών. Ατμοσφαιρική, τρομακτική και καλογυρισμένη, η σειρά εστιάζει σε πέντε αδέλφια που ξανασυναντιούνται έπειτα από χρόνια και θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια στο Hill House. Οι μεταφυσικές δραστηριότητες που βίωσαν τους στοιχειώνουν ακόμη, με αποκορύφωμα τα άσχημα γεγονότα που έζησαν το 1992, όταν όλη η οικογένεια αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι εξαιτίας ενός θανάτου.

Peaky Blinders

Η βρετανική σειρά εποχής που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2013 και πλέον είναι διαθέσιμη και μέσω Netflix ακολουθεί την εγκληματική οικογένεια Σέλμπι και τη μαφία της Αγγλίας λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

You

Ένα από τα πιο διάσημα ψυχολογικά θρίλερ του Netflix θέτει στο επίκεντρο έναν όμορφο μάνατζερ μεγάλου βιβλιοπωλείου της Νέας Υόρκης ο οποίος είναι κατά συρροή δολοφόνος. Όταν ερωτεύεται μια πελάτισσα του βιβλιοπωλείου, αποκτά εμμονή μαζί της και προσπαθεί πάση θυσία να την κατακτήσει και ταυτόχρονα να διαχειριστεί τα δολοφονικά του ένστικτα.

Crown

Αποτελεί επίσης μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix, πολυβραβευμένη και επίκαιρη. Το «Crown» είναι η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ και όλων των μελών του Μπάκιγχαμ. Η σειρά δεν εστιάζει μόνο στους έρωτες και στα σκάνδαλα αλλά αποτυπώνει με ακρίβεια και μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα σε όλη τη διάρκεια της βασιλείας της Ελισάβετ.

Gracie and Frankie

Η πιο έξυπνη κωμωδία του Netflix έχει για πρωταγωνίστριες την Τζέιν Φόντα και τη Λίλι Τόμλιν. Οι δυο τους έρχονται κοντά όταν οι σύζυγοί τους τους ανακοινώνουν ότι είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους και σκοπεύουν να παντρευτούν.