«Ψεύτης καιρός» από τον Γιάννη Κότσιρα - Free Sunday
«Ψεύτης καιρός» από τον Γιάννη Κότσιρα

«Ψεύτης καιρός» από τον Γιάννη Κότσιρα

Έχοντας συμπληρώσει πλέον είκοσι χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, ο τραγουδιστής επέλεξε σε αυτόν τον δίσκο να συμμετέχουν καταξιωμένοι αλλά και νεώτεροι δημιουργοί με δεκατρία τραγούδια. Μεταξύ αυτών οι Μάνος Ελευθερίου, Αντώνης Kαλούδης,  Πόλυς Κυριάκου, Κώστας Λειβαδάς, Βαγγέλης Μαχαίρας, Αντώνης Μιτζέλος, Νίκος Μωραΐτης, Σταυρούλα Παγώνα, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης «Μπαχ» Σπυρόπουλος, Σταύρος Σταύρου, Δημήτρης Υφαντής και Rous.

kotsiras_cover

Στον «Ψεύτη Καιρό» όμως υπάρχουν δείγματα γραφής σε δύο τραγούδια και από τον Γιάννη Κότσιρα. Στο «Δως μου το θάνατο», σε στίχους Νίκου Μωραΐτη έγραψε τη μουσική σε ένα τραγούδι το οποίο όπως είπε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του δίσκου στο θέατρο «Άλφα Ιδέα» παραπέμπει στον ελληνικό κινηματογράφο, ενώ στο τραγούδι «Χαράματα» έγραψε στίχους σε μουσική του Σταύρου Σιόλα. Τις ενορχηστρώσεις στα τραγούδια έκανε ο Κώστας Παρίσσης.

«Η μουσική είναι η μόνη σταθερά»

Με αφορμή τον τίτλο του νέου του δίσκου ο Γιάννης Κότσιρας τόνισε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή. Όπως είπε «στη σημερινή εποχή ζούμε μέσα στο ψέμα. Η μόνη μας αλήθεια και η μόνη μας σταθερά είναι η μουσική».
Ο τραγουδιστής το βράδυ της παρουσίασης του δίσκου ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και τους παρόντες Στέφανο Ληναίο και Έλλη Φωτίου και αποκάλυψε ότι ως μικρό παιδί τον είχε συνοδεύσει η μητέρα του στο ίδιο θέατρο, στην παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα», απ’ όπου κρατάει σαν ενθύμιο το πρόγραμμα της παράστασης, υπογεγραμμένο από τους πρωταγωνιστές.

linaios_fotiou

Ο δίσκος αλλά και η βραδιά της παρουσίασης έκλεισε με το τραγούδι «Θα’ μαι κοντά σου» που έγραψε με τον Βαγγέλη Μαχαίρα αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα του.