Τόλης Βοσκόπουλος: Τον τίμησε η Νίκαια, η «γειτονιά» του (Photos) - Free Sunday
Τόλης Βοσκόπουλος: Τον τίμησε η Νίκαια, η «γειτονιά» του (Photos)

Τόλης Βοσκόπουλος: Τον τίμησε η Νίκαια, η «γειτονιά» του (Photos)

Για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι βραβεύτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Τόλης Βοσκόπουλος από τον Δήμαρχο Νίκαιας- Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη. Αφορμή για την βράβευση, η συναυλία του Τόλη Βοσκόπουλου στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας στις 11 Ιουλίου.

Η αίθουσα του Δημαρχείου Νίκαιας ήταν κατάμεστη από κόσμο που υποδέχτηκε τον Τόλη Βοσκόπουλο με παρατεταμένο χειροκρότημα και φωνάζοντας το όνομά του.

Tolis 12

«Αφού μπορεί να βγαίνει ακόμη η φωνή με τέτοια συγκίνηση που νοιώθω, απορώ...» είπε ο Τόλης Βοσκόπουλος, μπαίνοντας στην αίθουσα του δημαρχείου. «Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ ήταν τα στέκια μου, η γειτονιά μου, ο τόπος μου. Και στην Αθήνα ακόμη νοιώθω ξενάκι. Σκέφτομαι διαρκώς πότε θά' ρθω εδώ... και να, σήμερα είμαι εδώ», ήταν τα πρώτα λόγια του τραγουδιστή.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος αναφέρθηκε στον συγγραφέα Δημήτρη Μπόγρη. Όπως είπε «έλεγε κάτι το οποίο νοιώθω κι εγώ τώρα. Μέσα από τα έγκατα της γης βγαίνουν φωτιές όπως και μέσα από τα τρίσβαθα της ανθρώπινης ψυχής. Αυτές τις φωτιές βλέπω τώρα στα μάτια σας. Με συγκινείτε».

Tolis 9

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, δίνοντας του την τιμητική πλακέτα είπε ότι «o Τόλης είναι ο Τόλης... Γιατί χρόνια τώρα δίνει αυτή τη φωτιά σε όλους μας. Καλλιτέχνης όπως ο Τόλης δεν υπήρξε πριν από αυτόν και ούτε θα υπάρξει μετά από αυτόν».

Η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου Άντζελα Γκερέκου η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση αποκάλυψε ότι ο τραγουδιστής γράφει βιβλίο «για να μοιραστεί τις μνήμες του με όσους τον αγαπούν».

Tolis 10 1

Η τιμητική εκδήλωση για τον Τόλη Βοσκόπουλο έκλεισε με τα λόγια του φίλου του Γιώργου Λιάνη. «Συνοδοιπόρησα μαζί του, είπε, σε χρόνια δύσκολα. Ξέρω το ύψος του ανδρός, την γενναιοδωρία του και την αγάπη που έχει για τους γύρω του». Μάλιστα ο κ. Λιάνης ανέφερε ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος έχει κάτι κοινό με τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Όπως ο Ανδρέας, έτσι και ο Τόλης μέσα στο κενό θησαύριζε και μέσα στους θησαυρούς έμενε κενός».

Σημειώνεται ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος αναφέρθηκε και στον ηθοποιό Μάνο Κατράκη  λέγοντας ότι «θα εμφανιστώ στο χόρο που φέρει το όνομα του αγαπημένου μου φίλου (σ.σ. το θέατρο Νίκαιας ονομάζεται «Κατράκειο»)».