Σαν σήμερα γεννήθηκε η Γουίτνεϊ Χιούστον και θυμόμαστε τα καλύτερα τραγούδια της - Free Sunday
Σαν σήμερα γεννήθηκε η Γουίτνεϊ Χιούστον και θυμόμαστε τα καλύτερα τραγούδια της

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Γουίτνεϊ Χιούστον και θυμόμαστε τα καλύτερα τραγούδια της

Ο θάνατος της Γουίτνεϊ Χιούστον είναι ένα ακόμη επιχείρημα για εκείνους που πιστεύουν στη θεωρία ότι οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν «αντέχουν» το ταλέντο τους και αυτοκαταστρέφονται. Γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1963 και βρέθηκε πριν από έξι χρόνια πνιγμένη στην μπανιέρα της σουίτας της στο ξενοδοχείο όπου θα έκανε την επίσημη επιστροφή της στα μουσικά δρώμενα και συγκεκριμένα στο pre-grammy πάρτι. Μετά από ένα χρονικό διάστημα αποτοξίνωσης από τους «δαίμονές» της, τα ναρκωτικά και τα χάπια στα οποία την είχε μυήσει ο πρώην σύζυγός της Μπόμπι Μπράουν, η Γουίτνεϊ εκείνη την περίοδο είχε περισσότερη ανάγκη από ποτέ να δηλώσει παρούσα, ακμαία και... ντίβα. Και όντως το προσπαθούσε, μάλιστα λίγο πριν το εν λόγω πάρτι είχε ηχογραφήσει με το τότε American Idol, Τζόρντιν Σπαρκς ένα τραγούδι ονόματι «Celebrate».

Η ίδια μέσα από τις συνεντεύξεις της, για κάποιο λόγο πάντα υμνούσε τη ζωή και κάπως έτσι, ίσως και να επιβεβαιώνονται όσοι αποδίδουν τον θάνατό της, στις «κακές παρέες» με πρώτο και καλύτερο τον Μπράουν. Εκείνος βέβαια, φρόντισε να εξηγήσει στο βιβλίο που εξέδωσε με τίτλο «Every Little Step» ότι η πρώην γυναίκα του ήταν αμφιφυλόφιλη και πως διατηρούσε χρόνια σχέση με την καλύτερή της φίλη και βοηθό της Ρόμπιν Κρόφορντ, την οποία χρειάστηκε να απομακρύνει από κοντά της εξαιτίας της μητέρας της, Σίσι Χιούστον. Για εκείνον, η απουσία της από τη ζωή της πρώην συζύγου του ήταν κυριολεκτικά μοιραία και... προσοδοφόρα.

Η καλή της φίλη και πρώην εθισμένη επίσης, Τσάκα Καν από την άλλη, είχε επισημάνει μετά την είδηση του θανάτου της, πως οι εννέα μήνες που μεσολάβησαν από την αποτοξίνωση της Γουίτνεϊ ήταν πολύ λίγοι και θα έπρεπε κάποιος να την προστατεύσει από την αλητεία που θα συναντούσε στο pre-grammy πάρτι. Η Γουίτνει στο μεταξύ, λίγες ημέρες νωρίτερα διασκέδαζε στα κλαμπ του Χόλιγουντ, πίνοντας άφθονη βότκα και γιορτάζοντας τα γενέθλια του φίλου της Γουίλι «Ρέι Τζέι» Νόργουντ, του «συμπρωταγωνιστή» της Κιμ Καρντάσιαν στο περιβόητο sex tape της το 2007.

Όσο τραγικό κι αν ήταν το τέλος της, όσο τραγικό κι αν ήταν το τέλος και της πολυαγαπημένης της κόρης πάνω κάτω για τους ίδιους λόγους, όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να καπηλευθούν τη φήμη της, ακόμη και μετά θάνατον, η Γουίτνεϊ λείπει από τη μουσική. Μπορεί την τελευταία δεκαετία της ζωής της να βίωνε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση που δε μπορούσε να διαχειριστεί, τα τραγούδια της πάντα θα αποτελούν το ιδανικότερο soundtrack για τους απανταχού ερωτευμένους και για όσους κάνουν ορθοφωνία.

Αν δεν υπήρχε η Χιούστον η Ριάνα και η Μπιγιονσέ ίσως σήμερα να μην υπήρχαν.

Ας ακούσουμε τα καλύτερα κομμάτια της.