O Γιάννης Μιχαλόπουλος μας μιλάει για το νέο του τραγούδι - Free Sunday
O Γιάννης Μιχαλόπουλος μας μιλάει για το νέο του τραγούδι

O Γιάννης Μιχαλόπουλος μας μιλάει για το νέο του τραγούδι

Μιλήστε μας για το νέο σας τραγούδι.

Το «Έι χαρά έλα» στην ουσία είναι ένα κάλεσμα. Πολλές φορές εξαντλούμαστε από τη φθορά της καθημερινότητας και απογοητευόμαστε. Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες η ιστορία έχει δείξει πως έχοντας υπομονή και πίστη μπορούμε να επιτύχουμε κάθε στόχο που θεωρούσαμε ότι έχει απολεσθεί. Εκτιμώντας τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, η χαρά πάντα θα βρίσκει τον δρόμο για να έρχεται.

Πού οφείλεται η αγάπη σας για τον ελληνικό στίχο;

Στην ανάγκη να επικοινωνήσω πρωτίστως με τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι. Είναι σημαντικό για μένα να απευθύνεσαι σε μια κοινωνία της οποίας αποτελείς μέρος.

Μετά το συγκρότημα Ζάθιρο ακολουθείτε σόλο καριέρα. Τι αλλάζει σε αυτή την περίπτωση;

Η μόνη διαφορά είναι ότι αποκτάς μια μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να διαχειριστείς τις καταστάσεις που προκύπτουν, είτε αυτές έχουν να κάνουν με το εμπορικό κομμάτι της δουλειάς είτε με το δημιουργικό. Λειτουργικά, πάντως, κάθε σόλο καλλιτέχνης οφείλει πολλά στους συνεργάτες του, αφού στο τέλος το αποτέλεσμα είναι ομαδικό.

Πού μπορούμε να βρούμε το «Έι χαρά έλα»;

Στο επίσημο κανάλι της Panik Records στο YouTube και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα.

Στο σπίτι τι μουσική ακούτε;

Ό,τι καινούριο κυκλοφορεί στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια σκηνή, για να ενημερώνομαι και να ανακαλύπτω τραγούδια κατάλληλα για τις εμφανίσεις μου. Για να χαλαρώσω απλώς, επιλέγω το είδος της lounge ή της chill-out μουσικής.

Μόλις κερδίσατε ένα φανταστικό ταξίδι στον χρόνο, για να ακούσετε από κοντά όποιον καλλιτέχνη θέλετε. Πού θα ταξιδεύατε;

Αν και η τεχνολογία μάς έχει εξασφαλίσει πολλά ντοκουμέντα από το παρελθόν, θα ήθελα να ζήσω μια βραδιά σε κάποιο club ή forum της Νέας Υόρκης βλέποντας τους Doors.

Στα τηλεοπτικά talent shows εναποθέτουν τις ελπίδες τους εκατοντάδες νέοι, ενώ στην κριτική επιτροπή βρίσκονται άνθρωποι επιτυχημένοι στον χώρο τους. Πιστεύετε ότι βοηθιέται έτσι ένας νέος καλλιτέχνης;

Είναι ένα μικρό βήμα ανάμεσα στα πολλά που πρέπει να κάνει κανείς, μια ακόμη ευκαιρία στις πολλές που θα έρθουν. Αν τα νέα παιδιά το αντιμετωπίσουν έτσι, δεν υπάρχει φόβος να διαστρεβλωθεί ο χαρακτήρας τους από την εφήμερη δημοσιότητα.

Τα χειμερινά σας σχέδια;

Ετοιμάζουμε ένα ακουστικό σχήμα για εμφανίσεις σε μικρούς χώρους και ένα πλήρες full band, αν και εφόσον οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, ενώ παράλληλα ολοκληρώνουμε το τρίτο μου single, που ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει στο τέλος της εορταστικής περιόδου.