«Ψαλμοί και τραγούδια για τη μάνα και την Παναγιά» από την Καίτη Κουλλιά στον «Παρνασσό» - Free Sunday
«Ψαλμοί και τραγούδια για τη μάνα και την Παναγιά» από την Καίτη Κουλλιά στον «Παρνασσό»

«Ψαλμοί και τραγούδια για τη μάνα και την Παναγιά» από την Καίτη Κουλλιά στον «Παρνασσό»

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της δίσκου, με τον τίτλο «Μάνα, πηγή του παραδείσου, ψαλμοί και τραγούδια για τη μάνα και την Παναγιά», η Καίτη Κουλλιά, θα εμφανιστεί στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», αύριο Δευτέρα 15 Απριλίου.

Στη συναυλία θ’ ακουστούν και τραγούδια μεγάλων δημιουργών και στίχοι ποιητών, καθώς επίσης και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η Καίτη Κουλλιά μίλησε στο Freesunday.gr.

Μόλις κυκλοφόρησε η νέα σας δουλειά με ύμνους στην Παναγία και τραγούδια για τη μάνα. Τι ενώνει αυτές τις δύο επιλογές;

Μια μεγάλη αγκαλιά... Θυμάμαι μικρό παιδί πόσο λαχταρούσα την αγκαλιά της μητέρας μου, ένιωθα σιγουριά, γλύκα, ζεστασιά...είχα το κόσμο όλο. Από την άλλη η Παναγιά είναι η μεγάλη Μητέρα όλων. Η αγάπη και τα δάκρυα της για τον Χριστό, έγιναν αγάπη και δάκρυα για όλο το κόσμο. Η Παναγιά παρηγορεί, χαροποιεί και αγκαλιάζει με αγάπη την χαρά και τον πόνο του κόσμου όλου.

Η μητρότητα πόσο καθόρισε την δουλειά σας ως τραγουδίστρια; Υπήρξε εμπόδιο ή βοήθεια στην καριέρα σας;

Την μητρότητα την βιώνω ως Θείο δώρο. Μου άλλαξε τον τρόπο και την ποιότητα που ζω. Το «εγώ» έγινε «εμείς» και ο καθρέφτης μου έπαψε να με δείχνει τόσο λαμπερή. Σίγουρα μπήκε φρένο στο θέμα της καριέρας. Τα παιδιά με έβαλαν στη διαδικασία να ακούω τις ανάγκες τους και να παραμερίζω συχνά, το δικό μου θέλημα. Όταν χρειάζεται να λείπω για κάποιο διάστημα, συνεχώς προσμένω την ώρα της επιστροφής στο σπίτι. Όταν έρχομαι χαρούμενη και ανακουφισμένη από κάποια παράσταση, συχνά γειώνομαι από τις απαιτήσεις και τις ανησυχίες των παιδιών. Κατά έναν άλλο τρόπο με βοήθησε να ακούω, να συναισθάνομαι και να προσπαθώ να τραγουδώ αγκαλιάζοντας το κόσμο...

Θεωρείτε ότι έχει ατονήσει η ανάγκη της πίστης στην εποχή μας;

Η πίστη καθώς και ο τρόπος που την βιώνει ο καθένας μας, είναι κάτι πολύ προσωπικό. Θέλει λαχτάρα, τρέλα, κόπο και εγρήγορση, πιστεύω ότι η ανάγκη της πίστης ιδιαίτερα στις μέρες μας ολοένα και αυξάνεται. Όσο υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που πιστεύουν και η ζωή τους είναι υπόδειγμα αγάπης και προσφοράς, άλλα τόσο θα αναθερμαίνεται η επιθυμία των ανθρώπων, να αναζητούν τον θεό στο μυστήριο ταξίδι της ζωής.

Ως μητέρα, ποιο είναι το όνειρο για τα παιδιά σας;

Να είναι χαρούμενα όπου ζουν...Εύχομαι για όλα τα παιδιά, καθώς μεγαλώνουν, να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να ελπίζουν, προσφέροντας στους συνανθρώπους τους με κάθε τρόπο. Να έχουν πίστη στο θεό και να αγωνίζονται με τόλμη, για κάθε τι ωραίο και αληθινό.

Screen Shot 2019 03 21 at 22.25.53

Μαζί με την Καίτη Κουλλιά στον «Παρνασσό» συμπράττουν οι:
Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι
Χρίστος Θεοδώρου: πιάνο
Γιώργος Κοντογιάννης: λύρα
Στην απαγγελία λογοτεχνικών κειμένων η Όλγα Νικολαΐδου
Φιλική συμμετοχή: Κώστας Κωνσταντάτος
Ήχος-Φως: Θανάσης Παντελιός
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α:20,00 €, Ζώνη Β:15,00 €, Ζώνη Γ:12,00 €
Φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ:12,00 €
www.ticketservices.gr, Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, τηλ. 210 7234567
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το «Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων γυναικών».
Το ομότιτλο cd «Μάνα, πηγή του Παραδείσου», κυκλοφορεί από το Μελωδικό Καράβι σε συμπαραγωγή με το διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία».