Στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα η Γιώτα Νέγκα - Free Sunday
Στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα η Γιώτα Νέγκα

Στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα η Γιώτα Νέγκα

Μετά από 60 sold-out συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο με το προσωπικό της project «Φύλλο Ανδρικό», η Γιώτα Νέγκα ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία με πρώτο σταθμό το Θέατρο Βράχων Βύρωνα την Τετάρτη 19 Ιουνίου και εξηγεί γιατί εξακολουθεί να συγκινείται.

Έτοιμη για μία ακόμη περιοδεία. Να φανταστώ πως οι διαρκείς μετακινήσεις και οι αλλεπάλληλες συναυλίες δεν είναι εύκολη δουλειά. Τι είναι όμως αυτό που τελικά υπερτερεί και σας ανεβάζει κάθε βράδυ με κέφι στη σκηνή;

Η αγάπη μου για τη μουσική, η ανάγκη μου να εκφραστώ και να επικοινωνήσω και φυσικά ο κόσμος που με την αγάπη του με επαναφορτίζει κάθε φορά από την αρχή. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάθε φορά σαν πρώτη φορά.

Το «καλοκαιρινό» κοινό είναι διαφορετικό;

Όχι ιδιαίτερα διαφορετικό. Ίσως λίγο πιο ανάλαφρο, σαν το καλοκαιρινό αεράκι. Πιο ευδιάθετοι και χαμογελαστοί και ίσως λίγο πιο μαυρισμένοι.

Στην αναζήτηση των τραγουδιών που θα συνθέσουν το πρόγραμμά σας υπήρξε τραγούδι για το οποίο είπατε «όχι, αυτό δεν μπορώ να το πω»; Και γιατί;

Όχι, δεν υπήρξε τραγούδι που να με συγκινεί και να πω «όχι, δεν το λέω». Με τραβάει ένα ισχυρό «θέλω να το γνωρίσω» και μέσα από αυτό να βγει και η δική μου αλήθεια. Γιατί το κάθε τραγούδι κρύβει μια ιστορία πίσω του και πάντα την υποδέχομαι με αγάπη και θέληση να γίνουμε συνοδοιπόροι στην κάθε μου ζωντανή εμφάνιση.

Αυτό που αναρωτιόμαστε εμείς οι θεατές είναι αν έπειτα από τόσες φορές που έχετε πει κάποια τραγούδια εξακολουθείτε να αισθάνεστε συγκίνηση και ενθουσιασμό, που μοιραζόμαστε εμείς όταν π.χ. σιγοτραγουδάμε μαζί σας «Με τα μάτια κλειστά».

Ναι, εξακολουθώ κάθε φορά να συγκινούμαι και είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό. Αν κάποιο τραγούδι «παλιώσει» για κάποιον λόγο μέσα μου, ή κλείσει τον κύκλο του, βγαίνει από το πρόγραμμα, γιατί ίσως έχασε τον δρόμο του προς την ψυχή μου.

Υπάρχουν τραγούδια σας που έχουν αδικηθεί; Τι είναι αυτό που κάνει ένα τραγούδι επιτυχία;

Υπάρχουν τραγούδια που δεν μπόρεσαν να ακουστούν και νιώθω πως έχουν αδικηθεί. Το κάθε τραγούδι το αγαπώ σαν παιδί μου και πάντα θέλω να αγκαλιαστεί από πολλούς, όμως στη ζωή τα πράγματα έχουν τη δική τους ροή και εξέλιξη. Για μένα, είναι το ίδιο ξεχωριστά όλα και γι’ αυτό τα τραγούδησα, γιατί μπόρεσαν να συγκινήσουν την ψυχή μου. Επιτυχία; Δεν νομίζω πως υπάρχει συνταγή. Ο κόσμος είναι εκείνος που θα κάνει ένα τραγούδι επιτυχία, εκείνος αποφασίζει, και άλλωστε για εκείνον τα δημιουργούμε κι εμείς.

Έχετε διανύσει μια μεγάλη δισκογραφική πορεία με αρκετούς προσωπικούς δίσκους, καθώς και με διάφορες συμμετοχές. Υπάρχει κάποιος από αυτούς που θα αποκαλούσατε «σταθμό»;

Όλοι ήταν σπουδαίοι σταθμοί, αλλά αν έπρεπε κάποιον να ξεχωρίσω, θα ξεχώριζα σαν αφετηρία όλων το «Με τα μάτια κλειστά», που ήταν η αρχή.

Στο σπίτι σας ή στο αυτοκίνητό σας τι μουσική ακούτε;

Και στο σπίτι και στο αυτοκίνητο παίζει μόνιμα το ραδιόφωνο, πολυχρωμία! Μου αρέσει να παρακολουθώ τις μουσικές εξελίξεις και αγαπώ πολύ το ραδιόφωνο και τις εναλλαγές του.

INFO

Γιώτα Νέγκα

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Τετάρτη 19 Ιουνίου

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση €12, στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας €14