Μόλις κυκλοφόρησε το νέο single του Leonard Cohen - Free Sunday
Μόλις κυκλοφόρησε το νέο single του Leonard Cohen

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο single του Leonard Cohen

Εν συνεχεία της αρχικής γεύσης “The Goal” από το νέο άλμπουμ, το “Happens To The Heart” είναι το πρώτο επίσημο single από τον αξιοσέβαστο νέο δίσκο “Thanks For The Dance”, μία αναπάντεχη συλλογή νέων τραγουδιών από τον master, Leonard Cohen. Μία, πιστή στην ποιότητα που τον χαρακτηρίζει, συνέχεια της δουλειάς του, το “Thanks For The Dance” είναι σε παραγωγή του γιου του Adam Cohen και σε μίξη του Michael Chaves.

Στο “Happens To The Heart” συμμετέχει ο πολλά χρόνια συνεργάτης του καλλιτέχνη Javier Mas, που ταξίδεψε από την Βαρκελώνη στο LA για να αποτυπώσει το πνεύμα του Leonard στην δικιά του κιθάρα. Στο track επίσης συμμετέχουν η Stargaze Orchestra του Βερολίνου, ο γνωστός παραγωγός Daniel Lanois στο πιάνο και ο Zac Rae από τους Death Cab For Cutie στο felt πιάνο.
 
Ο Leonard Cohen είναι ένα από τα πιο διαρκή καλλιτεχνικά είδωλα στην σύγχρονη ιστορία. Η μουσική του, η συγγραφή του και η τέχνη του συνεχίζουν να εμπνέουν και να επηρεάζουν το κοινό παγκοσμίως. Προς τιμήν της κυκλοφορίας του “Thanks For The Dance”, το Nowness συνεργάστηκε με τον Adam Cohen για να δημιουργήσουν νέες κινούμενες εικόνες από ένα global roster από filmmakers και visual artists επιλεγμένους από το Nowness universe. To “Thanks for the Dance: Artistic Responses to Leonard Cohen”, προσφέρει μία ιδιαίτερη μουσική εκπροσώπηση στην μουσική από την οποία εμπνεύστηκε και συνοδεύει, μία ερμηνεία της ζωής και των στίχων του  Cohen που είναι βαθιά προσωπική για κάθε filmmaker που έλαβε μέρος στο project.  
 
Σε σκηνοθεσία του Daniel Askill, το “Happens To The Heart” επεκτείνει την αφήγηση του Cohen και εξερευνεί τα τρία βασικά θέματα των ποιητικών του στίχων. Ο Askill, που αποκάλεσε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο project “μία τιμή”, είναι γνωστός για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του χρησιμοποιώντας film, φωτογραφίες, video installations και γλυπτική και έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, διαφημίσεις, fashion films και music videos (Sia, Placebo, Phoenix). “Η ιδέα που ήρθε εύκολα και χωρίς κόπο με το που άκουσα την μουσική” σχολίασε ο Askill “Ήθελα να φτιάξω κάτι που θα αναφερόταν στα χρόνια του Leonard ως Zenk Monk. Ένα ήσυχο συμβολικό και αφηγητικό visual που θα υπογράμμιζε την άφεση του εγωισμού και τις παγίδες της φήμης… και την μετάβαση σε κάτι αγνό και ανώτερο.”
 
To album “Thanks For The Dance” κυκλοφορεί στις 22 Νοεμβρίου από την Panik Records και την Sony Music και είναι διαθέσιμο για pre-order τώρα.
 
 Σχετικά με τον Leonard Cohen.
O Leonard Cohen ήταν ένας master τραγουδοποιός, μουσικός, ποιητής, νοβελίστ και visual artist του οποίου η δουλειά έχει αγγίξει εκατομμύρια ζωές με μία καριέρα που κράτησε έξι δεκαετίες. Έχοντας πουλήσει πάνω από 23 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχοντας εκδώσει 12 βιβλία, η επιρροή του Cohen στον κόσμο της μουσικής και του θεάτρου είναι ανεκτίμητη. Ο Cohen έχει τιμηθεί με Grammy Lifetime Achievement Award (2010), έχει ενταχθεί στο Rock & Roll Hall of Fame (2008), στο Canadian Music Hall of Fame (2006), στο Canadian Songwriters Hall of Fame (2006) και στο Songwriters Hall of Fame (2010). Έχει λάβει το πολύ σημαντικό Principe de Asturias Prize (2011), το Glenn Gould Prize (2011), και τους υψηλότερους τιμητικούς τίτλους του Καναδά – Officer of the Order of Canada (1991), Companion to the Order of Canada (2003) και Grand Officer of the National Order of Quebec (2008)
 
Βρείτε το "Happens To The Heart" εδώ.
Pre-order το "Thanks For The Dance" εδώ.