Μια γιορτινή συναυλία από τους μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής - Free Sunday
Μια γιορτινή συναυλία από τους μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

Μια γιορτινή συναυλία από τους μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 19.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους μουσικούς της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τη διακεκριμένη μαέστρο Ζωή Ζενιώδη σε ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους που συνδυάζει ήχους του Cole Porter και του Johann Strauss με το μουσικό παραμύθι Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Paddington.

Λαμπερές μουσικές, ατμοσφαιρικές εικόνες, εκπλήξεις και χιούμορ πλέκονται αριστοτεχνικά σε μια συναυλία που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και θα γοητεύσει όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:

Α’ μέρος:

  • Cole Porter: Εισαγωγή από το μιούζικαλ Kiss me Kate
  • Vittorio Monti: «Czardas» (Σολίστ: Sergiu Nastasa)
  • Leroy Anderson: «The typewriter concerto»
  • Leroy Anderson: «Plink plank plunk»
  • Johann Strauss II: «Bauern Polka» (Η πόλκα των χωρικών)
  • Johann Strauss II: «Perpetuum mobile» (Ένα μουσικό αστείο)

Β’ μέρος:

  • Herbert Chappell: Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Paddington

Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Paddington είναι ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι για συμφωνική ορχήστρα και αφηγητή του Βρετανού συνθέτη Herbert Chappell που ξετυλίγεται ακολουθώντας το ταξίδι του πολυαγαπημένου αρκούδου. Ένα ταξίδι που ξεκινά από το Περού, συνεχίζεται στο Λονδίνο και καταλήγει σε μια συναυλία στο μεγαλειώδες Royal Albert Hall όπου ο Paddington κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής ορχήστρας! Την ιστορία αφηγείται η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου.

Εισιτήρια €10 (μειωμένο €5). Η προπώληση των εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά την Πέμπτη 19/12 στο SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), καθώς και στα ταμεία της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39).

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

 

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Δεκέμβριο είναι:

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:

1/12/2019 έως 20/12/2019

Δευτέρα - Πέμπτη: 06.00-22.00

Παρασκευή - Κυριακή: 06.00-00.00

21/12/2019 έως 06/01/2020

καθημερινά 06.00 – 00.00

Φάρος: καθημερινά 06.00-00.00

Υποδοχή ΚΠΙΣΝ: καθημερινά 08.00-22.00

Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 08.30-22.00

  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, καθώς και το νεότευκτο δ / Delta Restaurant στο επίπεδο 5Α στο κτίριο της ΕΛΣ.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.