Άγγελος Ανδριανός: "θα συστηνόμουν ως ενας ερωτικός ερμηνευτής" - Free Sunday
Άγγελος Ανδριανός: "θα συστηνόμουν ως ενας ερωτικός ερμηνευτής"

Άγγελος Ανδριανός: "θα συστηνόμουν ως ενας ερωτικός ερμηνευτής"

Ο Άγγελος Ανδριανός είναι ένας  ταλαντούχος ερμηνευτής και εξαιρετικός μουσικός, που είναι γνωστός στο αθηναϊκό κοινό για τα πολύ επιτυχημένα του live.

Αυτό τον καιρό «συναντά» δισκογραφικά αλλά και ζωντανά σε εμφανίσεις,  την υπέροχη τραγουδίστρια και δημιουργό Πέννυ Μπαλτατζή, η οποία υπογράφει το νέο του single με τίτλο «Πλούτος». Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Δημήτρης Σιάμπος. Μας μιλάει για αυτό. 

Άγγελε, με ποια φράση θα συστηνόσουν σε αυτούς που τώρα σε γνωρίζουν..;

Καλλιτεχνικά θα συστηνόμουν ως ενας ερωτικός ερμηνευτής που αγαπάει το καλό λαϊκό τραγούδι… επειδη όμως αυτό δεν αρκει για τις συστάσεις, είμαι ένας νέος άνθρωπος στον χώρο της μουσικής με όνειρα και διάθεση για δημιουργία!

Νέο ξεκίνημα για εναν καλλιτέχνη που εχει πολύχρονη πορεία στον χωρο της μουσικής.. πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Αν και είμαι αρκετά χρόνια στον χώρο με σημαντικές συνεργασίες και συνεχείς εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, τωρα ήρθε η σωστή στιγμή να κάνω ένα νέο ξεκίνημα στη δισκογραφία. Ο “Πλούτος” ήρθε στα χερια μου κατα τη διαρκεια της καραντίνας, εδωσε φως στα όνειρά μου και ήταν η κινητήριος δύναμη. 

Ο “Πλούτος” τι διαφορετικό είχε σε σχέση με άλλα τραγούδια που ηρθαν στα χερια σου και τον προτίμησες;

Απο το πρώτο άκουσμα με ενθουσίασε τόσο με τον εμπνευσμένο του στίχο όσο και με την ρυθμική μελωδία του. Μου το εμπιστεύφθηκε η Πέννυ Μπαλτατζή και θα την ευχαριστώ πάντα γι’ αυτό.

Αυτή είναι η πρώτη σας συνεργασία με την Πέννυ Μπαλτατζή; Σκοπεύετε να συνεχίσετε μαζι σε κάποιες εμφανίσεις ή και νέα τραγούδια;

Μετά από χρόνια φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης, είναι η πρώτη μας συνεργασία, αλλά έχουμε βλέψεις και για νέες δημιουργικές κινησεις - εμφανίσεις κοινές, τραγούδια που θα προκύψουν…

Ποιο στίχο απο το νέο σου τραγούδι ξεχωρίζεις και γιατί;

“Να είσαι πλούσιος σημαίνει να εχεις την πόρτα σου ανοιγμένη…” Αυτή είναι η ουσία, η κεντρική ιδέα του τραγουδιου… ο πλούτος δε μετριέται μονο σε χαρτονομίσματα και ιδιοκτησίες, αλλά σε συναίσθημα, ανθρώπους που αξιζουν, έρωτες δυνατούς, φιλίες ουσιαστικές.. Και σε όλα αυτά ας εχουμε την πόρτα της καρδιάς μας ανοιχτή - ή ανοιγμένη, όπως λέει και το τραγούδι μας.

Αν μπορούσες να επιλέξεις μία συνεργασία επι σκηνής που θα ηθελες να ερθει στο άμεσο μέλλον, ποια θα ηταν αυτή;

Μια συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα! Είναι ένας καλλιτέχνης που θαυμάζω απο πολύ μικρός, τον έχω μελετήσει σε βάθος, πάντα τον “τραγουδάω” στις εμφανίσεις μου και θεωρώ πως έχει δημιουργήσει μια δική του σχολή πρσφέροντας πολλά και καινοτόμα στοιχεία στο ελληνικό τραγούδι.

Στο video clip του τραγουδιού “Πλούτος” εχετε επιλέξει τις πιο πολύχρωμες γωνιές της Αθήνας, στα Αναφιώτικα.. Ποια άλλα σημεια της πρωτεύουσας σε εμπνέουν και τα προτιμάς;

Αγαπάω πολύ το κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερα το βράδυ, ωστόσο αδυναμία μου είναι η θάλασσα και μία βόλτα στη Βουλιαγμένη γεμίζει τις μπαταρίες μου.

Καλοκαίρι με κορωνοϊό.. φόβος, ανασφάλεια και καλλιτεχνικές δουλειές που “παγώνουν”. Ποια η στάση σου για όλα αυτά;

Ο καλλιτεχνικός χώρος ίσως έχει υποστεί τις μεγαλύτερες και περισσότερες συνέπειες της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης. Το καλοκαίρι είναι δύσκολο για όλους τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. Ας ειμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, ας τηρήσουμε τους κανόνες ασφαλείας για να μην χρειαστεί να ξανακλειστούμε στα σπίτια μας και ας πιστέψουμε πως πραγματικά μεσα απο κάθε μεγάλη δυσκολία μπορεί να γεννηθούν ιδέες και αφορμές δημιουργίας.

Μετά τον “Πλούτο” τι έρχεται;

Θα ήθελα ο “Πλούτος” να φτάσει σε όλους τους Έλληνες.. να έχει την πορεία που αξίζει σε ένα ωραίο τραγούδι με αισιόδοξο μήνυμα, μεστούς στίχους και χαρούμενη μελωδια! Πάνω σε αυτό δουλεύουμε οι συνεργατες μου κι εγω… τι έρχεται μετα? Ήδη ακούμε τραγούδια για να επιλέξουμε το επόμενο και θα μου άρεσε πολύ και μια πιθανή επανεκτέλεση αγαπημένου τραγουδιού.

Μια ευχή σου που θέλεις να γίνει πραγματικότητα…

Καλλιτεχνικά θα ήθελα να ερθει η στιγμή που θα ερμηνεύω τα τραγούδια μου σε συναυλία με χιλιάδες κόσμου που να τα τραγουδούν μαζί μου.. μεχρι τότε, ας εχουμε υγεία, σωματική και ψυχική και…όλα θα γίνουν!