Κίτρινα Ποδήλατα: «Δεν γίναμε μέρος της αυτοκρατορίας της εικόνας» - Free Sunday
Κίτρινα Ποδήλατα: «Δεν γίναμε μέρος της αυτοκρατορίας της εικόνας»

Κίτρινα Ποδήλατα: «Δεν γίναμε μέρος της αυτοκρατορίας της εικόνας»

Τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν δυναμικά στη φυσική τους έδρα και  προσκαλούν όλους τους φίλους στην ανανεωμένη live-πρόταση «Να σε δω να γελάς ΙΙ». Οι δύο δημιουργοί, Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιας, επιστρατεύουν ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, χιούμορ και διάδραση, για να ενώσουν αληθινές παρέες γύρω απ τη φωτιά αγαπημένων τραγουδιών και μηνυμάτων. Από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο, τα Κίτρινα Ποδήλατα θα υποδέχονται στο club του Σταυρού του Νότου, όσους πραγματικά πιστεύουν πως… μουσική και χαμόγελο μπορούν να αναθερμάνουν την αισιοδοξία μας για μια δυνατή επόμενη μέρα.

  • Το club του Σταυρού του Νότου αποτελεί στέκι σας για πολλά χρόνια, σε κάθε νέα σας μουσική πρόταση. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που επιθυμείτε, ως δημιουργοί να εκφράσετε μέσα απ τη νέα σας παράσταση «Να σε δω να γελάς ΙΙ»; Ποια τα βασικά της στοιχεία και πόσο σας βοηθάει η συγκεκριμένη μουσική σκηνή να το πετύχετε;

Το club του Σταυρού του Νότου είναι η ιδανική μουσική σκηνή για μια επικοινωνιακή παράσταση σαν τη «Να σε δω να γελάς ΙΙ». Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την μπάντα αλλά και τους φίλους που την εμπιστεύονται, να νιώθουμε αμφότεροι φιλόξενα. Η ροκ έκφραση ταιριάζει πάντα στο συγκεκριμένο περιβάλλον και εμείς νιώθουμε τη σκηνή αυτή σαν φυσική μας έδρα.

Βασικό ζητούμενο της φετινής live-πρότασής μας, είναι να γίνουμε μια συντονισμένη παρέα με όλους όσοι μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να νιώσουμε όλοι μας εσωτερικά δυνατότεροι μετά το τέλος της κάθε παράστασης! Πρόκειται για μια απαιτητική 4ωρη παράσταση, η οποία ευελπιστεί να διεγείρει συναισθήματα, να ζωηρέψει ψυχολογίες, να προσφέρει φως στο τέλος κάθε τούνελ. Το πρόγραμμα θα βασιστεί σε επιλεγμένες στιγμές της δισκογραφίας μας, εμπλουτισμένο (πάντοτε με λόγο και αιτία) με αγαπημένα ακούσματα από την εγχώρια και ξένη σκηνή. Τραγούδια, μουσικές και μηνύματα, που νιώθουμε να συνδέονται άμεσα με τη βασική μας ιδέα για τη τραγουδοποιία. Οι ενορχηστρώσεις είναι ακόμη πιο πλούσιες, γεγονός που μας επιτρέπει ακόμη περισσότερα ταξίδια σε αγαπημένες γειτονιές της μουσικής. Το χιούμορ επίσης, θα αποτελέσει  βασικό και διαδραστικό στοιχείο της παράστασης, ακριβώς όπως και στην ζωή μας οφείλουμε να το διατηρούμε ενεργό, για να φωτίζει και να δυναμώνει κάθε επόμενο βήμα μας. Τις υπόλοιπες λεπτομέρειες - εκπλήξεις του πραγράμματος, επιτρέψτε μας να τις φυλάξουμε για όσους μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.

  • Μετράτε 22 χρόνια δημιουργίας. Καθόλου λίγα, ιδιαιτέρως για ένα συγκρότημα με σαφείς ροκ καταβολές. Υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, πάνω στα οποία χτίζετε το μουσικό βιογραφικό σας; Ποια είναι η γενική αίσθηση που σας αφήνουν αυτά τα 22 χρόνια;

Τα 22 αυτά χρόνια του μουσικού ταξιδιού μας, βασίστηκαν κατά βάση σε συνειδητές επιλογές  δύσκολων δρόμων και τρόπων. Στο νου μας άλλωστε, υπήρχε αβίαστα ως αυτονόητο - βασικό ζητούμενο, το να κοπιάσουμε, να σοβαρολογήσουμε, να μείνουμε ακλόνητα συνεπείς στη γενικότερη φιλοσοφία μας. Το να έχεις κερδίσει την ευκαιρία και την τιμή, να υπηρετήσεις τη μουσική, είναι τεράστια και αιώνια ευθύνη. Γι’ αυτό, πάντοτε αποφεύγαμε τις όποιες «Σειρήνες», τα όποια μοδάτα «σημεία των καιρών». Γι αυτό κινηθήκαμε μακριά από το «εύκολο», το εφήμερο, το «δανεικό». Παρ’ όλο το μικρό της ηλικίας μας (τότε… στις αρχές του 2000 ), εξ’ αρχής επιδιώξαμε να κατακτήσουμε κάθε εκατοστό από τα χιλιόμετρα που ο χρόνος και το κοινό θα μας επέτρεπαν να διανύσουμε, με σκληρή δουλειά, με συνέπεια, με διαρκή διεύρυνση γνώσεων. Με σχεδόν ασκητική διάθεση, χωρίς βιασύνη, χωρίς να απομακρυνθούμε απ’ τους εαυτούς μας και κυρίως, πάντοτε με γνώμωνα να προσφέρουμε, ει δυνατόν, στη φωτεινή πλευρά της δισκογραφίας. Γυρίσαμε την πλάτη μας στις «επιταγές» που οι νέοι καιροί επέβαλαν, δεν γίναμε μέρος της «αυτοκρατορίας της εικόνας», δε «νερώσουμε» το κρασί μας έναντι οικονομικών δελεαστικών ανταλλαγμάτων. Καλοδεχθήκαμε μόνο όσα ταίριαξαν με τον τρόπο σκέψης μας, με την αισθητική, την ηθική και την αγωγή μας. Η τελική αίσθηση λοιπον, είναι πως τα 22 αυτά χρόνια, επιλέξαμε να είναι δύσκολα. Επιλέξαμε να έχουν περισσότερες σκληρές μοναχικές ανηφόρες και λιγότερες «χρυσές στιγμές» δυσανόλογου βέβαια ειδικού βάρους, που ήρθαν ως ανταμοιβή της «ξεροκεφαλιάς μας». Όλα τα παραπάνω, για να είναι, τα 22 αυτά, αλλά και όλα τα υπόλοιπα χρόνια που θα μας επιτραπεί να συνεχίσουμε, χρόνια τίμια, ειλικρινή και αξιοπρεπή. Κι ο τελικός απολογισμός θα γίνει κάποτε.

  • Φέτος υπογράφετε τη μουσική στην παράσταση «Τι είδε ο Μπάτλερ» του Τζο Όρτον, που ανέβηκε στο θέατρο Άλμα. Πώς ζήσατε τη συγκεκριμένη εμπειρία και ποια η αίσθηση που έχετε κάθε φορά που επιχειρείτε κάτι παρόμοιο;

Η δημιουργία μουσικής για θέατρο ή κινηματογράφο, πραγματικά μας εξιτάρει καλλιτεχνικά σε πολύ υψηλό βαθμό. Ως πόνημα, εμπεριέχει την τεράστια πρόκληση του να ισορροπήσεις ανάμεσα στην ατόφια έμπνευσή σου αλλά και την κατά συνθήκη και κατά «παραγγελία» ανάγκη για το αρμονικό αποτέλεσμα που η σκηνοθεσία και οι ρόλοι απαιτούν. Είχαμε την ευκαιρία και φέτος να ζήσουμε όλα αυτά τα αγωνιώδη και έντονα  συναισθήματα, στην πολύ απαιτητική παράσταση «Τι είδε ο Μπάτλερ». Η σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου, μας έδωσε την κατάλληλη όπτική, ώστε να υπηρετήσουμε με ελευθερία την παράσταση, χωρίς να λείψει ο μουσικός χαρακτήρας μας. Το εξαιρετικό cast  ηθοποιών - τους οποίους πλέον έχουμε την τιμή να θεωρούμε καλούς φίλους μας - έκανε ευκολότερη την όλη διαδικασία, καθώς οι υψηλού επιπέδου ερμηνείες τους και η ανταπόκρισή τους στους φρενήρεις  ρυθμούς που απαιτεί η παράσταση, δεν απαίτησαν κάποια ιδιαίτερη ανάγκη να αναδειχθούν μουσικά. Ερμηνείες, σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, μουσική, όλα λειτούργησαν ως μια ομάδα στην υπηρεσία όλων όσοι θα αγκαλιάσουν αυτή την αγνή προσπάθεια!

  • Ας κλείσουμε μιλώντας και για το άμεσο μέλλον. Τι σχεδιάζετε;

Πέραν των εμφανίσεων που ξεκινούν στις 26 Νοέμβρη στο club του Σταυρού του Νότου, παράλληλα οργανώνουμε μια mini περιοδεία που θα ξεκινήσει από το Φεβρουάριο σε αγαπημένους τόπους της περιφέρειας. Με το νέο έτος, επίσης θα μπούμε studio για να ηχογραφήσουμε το νέο υλικό που έχουμε εμπνευστεί τα τελευταία 3 χρόνια. Έχουμε πια την εμπειρία να καταφέρνουμε να ευχαριστιόμαστε ξεχωριστά, κάθε μια από τις παράλληλες δραστηριότητές μας, να μαθαίνουμε απ’ αυτές και να συγκρατούμε στην μνήμη μας κάθε στιγμή τους.

 

Info:

Ώρα Έναρξης: 22.30

Ώρα Προσέλευσης: 22.00

Εισιτήριο θέασης: 12 ευρώ (Το εισιτήριο θέασης αφορά στην είσοδο στον χώρο) 

* Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr https://www.viva.gr/tickets/music/kitrina-podilata-stauros-tou-notou-club-1/

** Πώληση εισιτηρίων θέασης την ίδια μέρα στο ταμείο του καταστήματος .

*** Για κράτηση θέσης καθήμενου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλ 210 9226975

Σταυρός του Νότου

Φραντζή και Θαρύπου 35-37, 117 43, Νέος Κόσμος 

www.stn.gr

email: stavroslive@gmail.com