Τις Τετάρτες του Μαρτίου η Λίνα Νικολακοπούλου στη Σφίγγα - Free Sunday
Τις Τετάρτες του Μαρτίου η Λίνα Νικολακοπούλου στη Σφίγγα

Τις Τετάρτες του Μαρτίου η Λίνα Νικολακοπούλου στη Σφίγγα

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη θα συνομιλούν με καλεσμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στο μουσικό χώρο Σφίγγα, στις 8 μ.μ. κάθε Τετάρτη καθ' όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Η βραδιά όμως δεν θα τελειώνει εκεί. Στη συνέχεια θα ακολουθεί μια μουσική πρόταση που έχει επιμεληθεί η Λίνα Νικολακοπούλου για τις ωραίες φωνές της Αργυρώς Καπαρού και του Θοδωρή Βουτσικάκη. Παίζουν οι μουσικοί Παντελής Ντζιάλας (κιθάρες, ενορχήστρωση), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν) και Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο).

Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων έχει τον τίτλο" Λάμπα θυέλλης", σαν μια συμβολική έννοια και πρόθεση. Μαζί μας θα είναι η Φωτεινή Τσαλίκογλου (συγγραφέας - καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο) (1/3) με αφορμή το βιβλίο της "Η μετακόμιση", ο Νίκος Σιδέρης (ψυχίατρος - συγγραφέας) (8/3) με θέμα τις προκλήσεις και τους κινδύνους από τη χρήση των νέων τεχνολογιών από ανηλίκους και ενηλίκους, ο Γιώργος Βέης (ποιητής - διπλωμάτης) (15/3) σε μία κουβέντα για την ποίηση, ο Θάνος Μικρούτσικος (συνθέτης) (22/3) με τη Μυρσίνη Ζορμπά (συγγραφέας - Επικεφαλής του δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού) (22/3) σε μία συζήτηση για τον πολιτισμό και η Μάρω Δούκα (συγγραφέας) (29/3) με θέμα συζήτησης "Πεζός λόγος εφ' όλης της ύλης".