Διάλεξη: To κόσμημα στην ιστορία της τέχνης - Free Sunday
Διάλεξη: To κόσμημα στην ιστορία της τέχνης

Διάλεξη: To κόσμημα στην ιστορία της τέχνης

H επετειακή έκθεση Trinity, για τα 30 χρόνια της Eleni Marneri Galerie, κλείνει δυναμικά με μία παρουσίαση για το κόσμημα και τις απεικονίσεις του στην ιστορία της τέχνης από τον ιστορικό τέχνης Παντελή Τσάβαλο.  Η παρουσίαση περιλαμβάνει διαχρονικές αναφορές στα κοσμήματα διαφορετικών πολιτισμών, από τον αρχαίο κόσμο (Αίγυπτος, Μινωική και Μυκηναϊκή περίοδος, Αρχαία Ελλάδα), την Υστερη Αρχαιότητα, το Βυζάντιο και την Αναγέννηση, τις κουλτούρες της Αφρικής και τους πολιτισμούς της Προκολομβιανής Αμερικής μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική του 19ου και του 20ου αιώνα. Περιλαμβάνει επίσης εκτενείς αναφορές στο έργο καλλιτεχνών που ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το κόσμημα όπως οι René Lalique, Alphonse Mucha,  Salvador Dali, Man Ray, Alexander Calder, Margaret De Patta, Niki de Saint Phalle, Louise Bourgeois και άλλοι.

Τα κοσμήματα εξετάζονται με διάφορες μεθοδολογικές προσεγγίσεις (φορμαλιστική, κοινωνικο-ιστορική, σημειολογική και ψυχαναλυτική) και με αναφορές στο θρησκειολογικό, κοινωνικό και αισθητικό πλαίσιο της κάθε περιόδου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητ η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες συμμετοχής επικοινωνήστε με την Γκαλερί Μαρνέρη:
Λεμπέση 5-7 και Πορίνου, Ακρόπολη
Τηλ: 2108619488 / email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00-20:00
Τετάρτη & Σάββατο: 10:00-16:00