Ο Gabriel García Márquez, ο σύγχρονος χορός και το… Τώρα - Free Sunday
Ο Gabriel García Márquez, ο σύγχρονος χορός και το… Τώρα

Ο Gabriel García Márquez, ο σύγχρονος χορός και το… Τώρα

«Το τώρα είναι ο χρόνος που πρέπει να δράσουμε. Το αύριο δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει» λένε στη Free Sunday τα μέλη της a.dd dance company, Δήμητρα Βασιλοπούλου, Αίμων Γαροφάλλου και Δήμητρα Παπαδάτου, που στις 5, 6, 12 και 13 Μαΐου παρουσιάζουν στο θέατρο Olvio τη χοροθεατρική παράσταση «ΤΩΡΑ».

Έναυσμα για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής παράστασης, που συνδυάζει αρμονικά τον λόγο με τον σύγχρονο χορό, ήταν τα λόγια από την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Gabriel García Márquez το 2011. ««Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις… Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς. Βρες χρόνο για να πεις συγγνώμη, σε παρακαλώ, συγχώρεσε με, ευχαριστώ και όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις».

Κάπως έτσι γεννήθηκε το «ΤΩΡΑ», που έρχεται να μας υπενθυμίσει την αξία της κάθε στιγμής της ζωής μας. Τα λόγια του Márquez λειτουργούν σαν επίλογος στην παράσταση. «Με έναν τρόπο δένουν και αποτελούν το συμπέρασμα των τριών ιστοριών, πάνω στις οποίες δομείται η παράσταση» εξηγούν οι συντελεστές της.

Τρεις ιστορίες. Τρεις βασικοί πυλώνες της ζωής κάθε ανθρώπου: η οικογένεια, η φιλία και ο έρωτας. Τρεις έννοιες που έρχονται αντιμέτωπες με το αμείλικτο του χρόνου. Τι αντίκτυπο έχει στο αύριο μία επιλογή μας στο τώρα; «Μία στιγμή, τόσο διαρκεί η συνάντηση με το μέλλον σου, με το πάντα».

«Μέσα σε μία και μόνο στιγμή μπορείς να συνειδητοποιήσεις κάτι, να κερδίσεις, να χάσεις, να ερωτευτείς, να μάθεις…» επισημαίνουν τα μέλη της a. dd dance company. «Αφήνουμε τον χρόνο να περνάει και δεν δίνουμε σημασία στα πιο απλά που είναι ίσως και τα πιο σημαντικά».

Μέσα σε μία ώρα ο θεατής καλείται να έρθει αντιμέτωπος με σκέψεις που δεν εξέφρασε ποτέ, με συναισθήματα που έμειναν κρυφά, με στιγμές που έχασε και πράξεις που δεν τόλμησε.

«Οι θεατές θα δουν στη σκηνή κομμάτια της ζωής τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο θα αφυπνίσουμε τον καθέναν ξεχωριστά ώστε να κάνει όλα όσα θέλει τώρα, να μην τα αναβάλλει για αύριο. Όπως επίσης και να φροντίσει γι’ αυτούς που αγαπά» καταλήγουν οι τρεις δημιουργοί του «ΤΩΡΑ» και μας δίνουν ραντεβού στο θέατρο Olvio για τέσσερις μόνο παραστάσεις.

Συντελεστές

 

Κείμενο: Δήμητρα Βασιλοπούλου

Σκηνοθεσία – χορογραφία: Δήμητρα Βασιλοπούλου, Δήμητρα Παπαδάτου

Σκηνικά: Διονύσης Παπαδάτος

Κοστούμια: Αθανασία Πούλου

Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Αντωνάκης

Artwork (σχεδιασμός αφίσας): FerroFluid-Studio.com

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαρβουζάνης

Χορεύουν: Δήμητρα Βασιλοπούλου, Αίμων Γαροφάλλου, Δήμητρα Παπαδάτου

Πρεμιέρα: 5 Μαΐου

Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή, 5 – 6 και 12 – 13 Μαΐου στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο)

Διάρκεια: 60 λεπτά

Θέατρο Olvio

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίου 7, Βοτανικός

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103414118