«Shirley Valentine» με ελεύθερη είσοδο - Free Sunday
«Shirley Valentine» με ελεύθερη είσοδο

«Shirley Valentine» με ελεύθερη είσοδο

Γύρω από το όνειρο μια τυπικής Αγγλίδας νοικοκυράς, συζύγου και μητέρας να περάσει τις διακοπές της σε ένα ελληνικό νησί ξεφεύγοντας από την απόλυτα… βρετανική καθημερινότητά της, ξετυλίγεται η θεατρική παράσταση «Shirley Valentine» που ανεβαίνει στο θέατρο «Έναστρον» από τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής «Μαιρης Βογιατζη Τράγγα», σε σκηνοθεσία Μυρτώς Πισπινή.

Η Σιρλεϊ ξεκινά το ταξίδι της για την Ελλάδα. Μπροστά της τα γαλανά νερά, ο ήλιος που καίει και ο τόπος που βγάζει το σταφύλι. Πίσω της μια απίστευτη ρουτίνα: η κουζίνα της, η απαιτητική κόρη της, ο αδιάφορος σύζυγος και  η… αχρησιμοποίητη ζωή της. Είναι άραγε η χώρα μας αρκετό κίνητρο για να τη σπρώξει να «χρησιμοποιήσει», επιτέλους, τη ζωή της;

«Θα παρακολουθήσουμε», υπογραμμίζει η σκηνοθέτης Μυρτώ Πισπινή,  «ένα μονόλογο, έναν ειλικρινή, κωμικό, αυτοσαρκαστικό, βαθειά ανθρώπινο μονόλογο. Το ταξίδι αποτελεί για τη Σιρλεϊ το κλειδί για την ισορροπία μέσα της. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πάει; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να πάει;».

Η σχολή «Μαιρης Βογιατζη Τράγγα» δίνει κάθε χρόνο ευκαιρίες στους σπουδαστές να εφαρμόσουν στην πράξη ό,τι διδάχτηκαν. Να βιώσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μιας παράστασης. Σε αυτό το επίπεδο ένα θεατρικό έργο λειτουργεί γ ως αφορμή προκειμένου να εφαρμόσουν τις τεχνικές εκείνες που θα τους οδηγήσουν σε ζωντανά συναισθήματα και αισθήσεις επί σκηνής.

Παίζουν:

Μυρτώ Πισπινή

Μαρία Καρρά

Μερόπη Τσαούση

Φανή Στρατίκη

Hxos -  Φώτα: Δήμητρα Ζαφειράτου

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν τα τριήμερα 18, 19, 20 και 25, 26, 27 Ιανουαρίου  ΄

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Θέατρο Έναστρον

Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγγα

Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19

Τηλ: 210 8231790