Είδαμε την παράσταση «Γκουντ Λακ» στο θέατρο Ραντάρ - Free Sunday
Είδαμε την παράσταση «Γκουντ Λακ» στο θέατρο Ραντάρ

Είδαμε την παράσταση «Γκουντ Λακ» στο θέατρο Ραντάρ

Μετά το υπέροχο «Καλιφόρνια Ντρίμινγκ», ο Βασίλης Κατσικονούρης παραθέτει το καινούργιο του έργο, το «Γκουντ Λακ», όπου υπό το σκηνοθετικό ταλέντο της Μαργαρίτας Γερογιάννη και το εξαιρετικό καστ, με μεγάλη ικανοποίηση και κέφι …παρακολουθήσαμε

ΚΡΙΤΙΚΗ-ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ορθή ύφανση ενός ονείρου προκειμένου να γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται όραμα, σχέδιο, πίστη και αλήθεια. Το όνειρο όμως που αγνοεί την αλήθεια και ωθείται από την ανωριμότητα και την αυταπάτη, οδηγείται στη συντριπτική κατάλυση του.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, συνθέτης μιας γεμάτης οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις κωμωδίας, τοποθετεί την πλοκή του ανάμεσα στα 1996 και 2004,

χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, εποχή όπου το κιτς, ο εύκολος πλουτισμός και η μουσική βιομηχανία δημιουργούν πρόσφορο έδαφος στον κάθε επίδοξο ψευτο-μάνατζερ που επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τις προσδοκίες νέων ανθρώπων.

Το όνειρο είναι πηγή πολλών καλών μα ταυτόχρονα και πολλών δεινών.

Αν δομηθεί σωστά και σφυρηλατηθεί με αγάπη και όραμα αποκτά υπόσταση και τροχοδρομείται στις ράγες προς την υλοποίηση του. Όταν όμως το όνειρο ξεπερνάει τη δυναμική της αλήθειας που το προσδιορίζει, μετατρέπεται σε επικίνδυνο και ενδέχεται να γίνει ελεγχόμενο από επιτήδειους που είναι εκπαιδευμένοι να οσμίζονται τούτη την υπερβολή.

Μία παρέα τριών νέων, δύο αγοριών και ενός κοριτσιού, όπου οι δύο είναι ζευγάρι, απαρτίζουν ένα συγκρότημα εναλλακτικής μουσικής  progressive rock, τους “Good Luck”.

Εμβόλιμα ως διαχειριστής της πραγματικότητας τους και μάνατζερ παρείσφρησε ο μυθομανής Μητς, ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος, εκπαιδευμένος να εκμεταλλεύεται, να μεγαλοποιεί και να διαχειρίζεται ξένα όνειρα και από την υπερβάλλουσα αυτή η μεγαλομανία των ιδιοκτητών τους να τρέφεται. Ρεαλιστικά και μη. Η παρέα μας εμπλέκεται σε αυτό το παιχνίδι συναισθηματικά, περιπλέκεται, τσακώνεται αγαπιέται παραπληροφορείται, παρερμηνεύει, μεγαλοποιεί, αυταπατάται και όνειρα κατασκευασμένα και ανυπόστατα σαν κλείσει τα μάτια βλέπει.

Μία παράσταση όπου η Μαργαρίτα Γερογιάννη με ιδιαίτερο χιούμορ ακριβείς εναλλαγές, ταχύτητα μα και απλότητα, μετουσιώνει το άκρως ενδιαφέρον κείμενο του Βασίλη Κατσικονούρη σε μία κωμωδία ξέφρενων διαστάσεων, μα και γεμάτη ερωτήματα σχετικά με τα ποιος, ποτε, τι, και γιατί.

Μία κωμωδία δεν είναι κατασκευασμένη απλά και μόνο για να μας ψυχαγωγήσει, μα πολύ συχνά στηριζόμενη στο όραμα και τις ικανότητές του συγγραφέα και του σκηνοθέτη, να μας περάσει μηνύματα για την πραγματικότητα και τις ασθένειες που την μαστίζουν με τρόπο πιο εύπεπτο μα αποτελεσματικό.

Έτσι και εδώ απογυμνώνονται έννοιες όπως η πίστη, η ελπίδα, η εκμετάλλευση, ο έρωτας, (αμέσως ή εμμέσως), η υπερβολή, το ψέμα, η απόρριψη και η αλήθεια.

Με ένα φρέσκο και πολύ ξεχωριστό καστ ηθοποιών με και με τον εξαίρετο Ερρίκο Λίτση ανάμεσά τους, η παράσταση πήρε φωτιά.

Τόσο ο Γιάννης Διακάκης, όσο και ο Άλκης Μπακογιάννης, διαχειρίζονται άριστα τους ρόλους τους, ο ένας ως νευρωτικός, ελεγκτικός και χειμαρρώδης, ενώ ο άλλος χαλαρός και υποτονικά οξύς, ερωτευμένοι και οι δύο με την ίδια γυναίκα, όπου φυσικά ο πιο ισχυρός την έχει δίπλα του.

Η Αγγελική  Νοέα από την άλλη, το υποκείμενο του πόθου, γλυκιά, ταλαντούχα και ασυμβίβαστη κάνει διαρκώς υποχωρήσεις για τον έρωτά της. Πολύ καλή και αυτή στο ρόλο της.

Μέσα στο καλοκουρδισμένο τρίο λοιπόν, των «ασυμβίβαστων» εκ πρώτης όψεως νέων, που κοινός τόπος συνάντησης τους είναι το στούντιο προβών τους, παρεισφρέει  ο τέταρτος, ο Μήτς, ο επίδοξος μάνατζερ. Το σπουδαίο υποκριτικό ταλέντο του Ερρίκου Λίτση, αγαπημένου πρωταγωνιστή του κινηματογραφικού Οικονομίδη, καταφέρνει για μία ακόμη φορά να μας εντυπωσιάσει, όχι μόνο με την εκφραστική του δεινότητα και φυσικότητα, μα και τον τρόπο με τον οποίο αβίαστα μα τόσο αποτελεσματικά περνάει στο κοινό όλα τα μηνύματα τα οποία καλείται εξαρχής να μεταφέρει. Μια τετράδα πραγματικά απολαυστική που σε συνδυασμό με το λιτό μα επαρκές σκηνικό, τα εύστοχα κοστούμια και τον σωστό φωτισμό των Μαργαρίτας Γερογιάννη και Αναστασίας Δαφερέα καθώς και τη μουσική επιμέλεια του συγγραφέα, μας ικανοποίησαν και μας έπεισαν πως ναι, αυτή που παρακολουθήσαμε ήταν πράγματι μία από τις πιο ευχάριστες παραστάσεις της χρονιάς.

Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Μαργαρίτα Γερογιάννη


ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ:
Μαργαρίτα Γερογιάννη-Αναστασία Δαφερέρα


ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Βασίλης Κατσικονούρης


ΚΙΝΗΣΗ:
Αγγελική Νοέα


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Άγγελος Γιωτόπουλος


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ:
Μάρκος Ζουριδάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μητς:
Ερρίκος Λίτσης
Γιάννης:
Γιάννης Διακάκης
Άλκης:
Άλκης Μπακογιάννης
Έλενα:
Αγγελική Νοέα

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά με διάλειμμα

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη 20:30, Πέμπτη 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
15 ευρώ κανονικό & 12 ευρώ μειωμένο

Προπώληση εισιτηρίων στο Ταμείο του Θεάτρου:   210 9769294 και στο viva.gr