Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας - Free Sunday
Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση σε συνεργασία με εννέα καλλιτέχνες διοργανώνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016 «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».
Το Ιστορικό Αρχείο πραγματοποιεί έκθεση πρωτότυπων τεκμηρίων από τον πλούτο των δωρεών που έχει δεχτεί, τα οποία εμπλουτίζουν, διασταυρώνονται και συνομιλούν με τις συλλογές και τα αρχεία της Εθνικής Τράπεζας. Ως χώρος ανάδειξης πολιτιστικών αγαθών και συνάντησης με την κοινωνία, συνδιαλέγεται επίσης με εννέα καλλιτέχνες που εμπνέονται από τις συλλογές του. Παράλληλα, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, το ΙΑ/ΕΤΕ ανακαλύπτει και προτείνει τρόπους σύνδεσης της καλλιτεχνικής έμπνευσης με τον κοινωνικό προβληματισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, οι οποίες περιλαμβάνουν έκθεση πρωτότυπου υλικού από το Ιστορικό Αρχείο, εκθέσεις χαρακτικής, ζωγραφικής και φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ξεναγήσεις, καλλιτεχνικό εργαστήρι, μουσικό δρώμενο, θέατρο και χορό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.8807.799