Ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας (πλήρες πρόγραμμα) - Free Sunday
Ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας (πλήρες πρόγραμμα)

Ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας (πλήρες πρόγραμμα)

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ με τον Βασίλη Λουλέ 30 Ιουλίου - 6 Αυγούστου / 42 ώρες/ κόστος: 110€
Πώς θα σας φαινόταν αν στο φετινό φεστιβάλ παιζόταν και το δικό σας ντοκιμαντέρ; Χάρη στο κινηματογραφικό εργαστήριο του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ, θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ομαδική 15λεπτη ταινία μέσα από συζητήσεις, βιωματικές ασκήσεις, ανάλυση ταινιών και πρακτική εξάσκηση που θα διαρκέσει οχτώ ημέρες. Με έμφαση στο ανθρωποκεντρικό ντοκιμαντέρ, η ομάδα θα αναζητήσει το θέμα της ταινίας στη γύρω φύση, στην καθημερινότητα και την ιστορία του τόπου, δίνοντας το λόγο στους απλούς ανθρώπους, τους αφανείς ήρωες της Βωβούσας.  Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν όρεξη και περιέργεια να γνωρίσουν το σύγχρονο ντοκιμαντέρ και τις αναζητήσεις του. Δεν απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, αγάπη για το σινεμά, υπομονή και περιέργεια! Η ταινία που θα προκύψει από το εργαστήριο θα προβληθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, το Σάββατο 6/8. Είστε έτοιμοι να "εκτεθείτε"; Περισσότερες λεπτομέρειες και εγγραφές ΕΔΩ 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο πλαίσιο του καθιερωμένου αφιερώματος του Φεστιβάλ Βωβούσας σε έναν Έλληνα σκηνοθέτη, θα προβληθούν οι ταινίες του Βασίλη Λουλέ: Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί (2014), Στα ορεινά βοσκοτόπια (2012) και Ένας λαμπερός ήλιος (2000). Περισσότερα για το αφιέρωμα ΕΔΩ 

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ με τους BK
1 & 2 Αυγούστου /  10πμ-2μμ / κόστος: 20€
Δύο από τις πιο χαρακτηριστικές γραφιστικές οντότητες της Αθήνας, οι BEND και ο Χρήστος Κωτσίνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους ως BK σε ένα διήμερο εργαστήρι δημιουργίας εικονογραφημένων αφισών για παιδιά 9-14 χρονών. Εμπνευσμένοι από το μαγικό κόσμο του κλασικού παραμυθιού "Οι Κάτοικοι του Δάσους", οι BK θα μυήσουν εφήβους και παιδιά στα μυστικά της χαρακτικής και των εκτυπώσεων. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους τη μοναδική αφίσα που δημιούργησαν.
Δηλώσεις συμμετοχής στο info point του Φεστιβάλ Βωβούσας 
"Ήταν μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Ο Αρκούδος, ο Αγκαθούλης, το Γεράκι και η Μαρμότα κουβάλησαν στη κοινόβια φωλιά τους πολλά χρωματιστά αγριομπίζελα, ένα είδος σπάνιο για τη περιοχή. Κάθησαν γύρω από τη μαύρη φωτιά, τα καθάρισαν και κράτησαν στο πλάι τις πολύχρωμες και ελαστικές φλούδες τους. Τους καρπούς που μάζεψαν τους φυλάνε για τις δύο μοναδικές μέρες του κατακαλόκαιρου που όλα τα πλάσματα του δάσους θα μαζευτούν για να τους δουν να μαγειρεύουν το ξακουστό μαγικό μπιζελομέλανο με το οποίο θα τυπώσουν επάνω στις φλούδες το ετήσιο οικογενειακό άλμπουμ όλων των κρυφών πλασμάτων του Δάσους της Βωβούσας."
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ με τον Μπάμπη Αλεξιάδη
1 & 2 Αυγούστου / 2 ώρες την ημέρα / κόστος: 20€
Ημέρα 1η (8-10μμ): ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΓΕΜΑΤΟ ΦΩΤΑ. Ένα νυχτερινό εργαστήρι κινούμενης εικόνας όπου θα ζωγραφίσουμε αποκλειστικά και μόνο με το φως. Χρησιμοποιώντας φακούς διαφόρων χρωμάτων, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους φωτεινές σιλουέτες και θα κάνουν το δάσος να λάμψει μέσα από την τεχνική του στοπ καρέ. Οι χρωματιστοί φακοί μεταμορφώνονται σε μελάνια και το δάσος γίνεται ένας ατέλειωτος καμβάς. Για παιδιά & ενήλικες με μοναδική προϋπόθεση να φέρετε το δικό σας φακό! 
Ημέρα 2η (6-8μμ): ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΩΒΟΥΣΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ. Χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά - χαρτί, μολύβι και ψαλίδι - θα δώσουμε νέα πνοή στο χωριό με την τεχνική του στοπ καρέ. Το κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του χαρακτήρα και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα θα χτίσουμε τη Βωβούσα από την αρχή! Για παιδιά από Β' Δημοτικού και πάνω. 

http://www.vovousafestival.gr

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.