Πρεμιέρα για τον Αακάς Οντέντρα στο Παλλάς (video) - Free Sunday
Πρεμιέρα για τον Αακάς Οντέντρα στο Παλλάς (video)

Πρεμιέρα για τον Αακάς Οντέντρα στο Παλλάς (video)

Τρεις κορυφαίοι χορογράφοι, τα τρία μεγάλα αστέρια της Μέκκας του σύγχρονου χορού- του περίφημου Σάντλερς Γουέλς που αποτελεί εγγύηση υψηλής αισθητικής και ποιότητας- κι ο μάγος των θεατρικών φωτισμών Michael Hulls, μας παρουσιάζουν το νέο ίνδαλμα της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής, Αακάς Οντέντρα. Μία μοναδική καλλιτεχνική σύμπραξη και συνύπαρξη. 

RISING: λίγα λόγια για την παράσταση

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση αποτελούμενη από τέσσερα μέρη, τη χορογραφία των οποίων υπογράφουν -εκτός από τον ίδιο- οι Akram Khan, Russell Maliphant και Sidi Larbi Cherkaoui, τρεις κορυφαίοι σύγχρονοι χορογράφοι, διάσημοι δημιουργοί αλλά και σολίστες οι ίδιοι, χορογράφοι και συμπρωταγωνιστές των μεγαλύτερων stars της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής, όπως η Συλβί Γκιγιέμ και η Ναταλία Οσίποβα. 

Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις τους συνδημιουργούν, συνυπογράφουν και συνυπάρχουν σε μία ενιαία παράσταση. Γεγονός που δίνει ξεχωριστή σημασία και ιδιαίτερη σπουδαιότητα.

Τα μέρη τα οποία αποτελούν το Rising είναι: 

1. NRITTA 

Χορογραφία και Μουσική: Aakash Odedra

Nritta σημαίνει «καθαρός χορός» και επιχειρεί να ενώσει δύο αντιθετικά στοιχεία, την τραχιά αρρενωπότητα και την αισθησιακή θηλυκότητα, στο κοσμικό, συμπαντικό διάβα τους. Συμβολίζει τους κοσμικούς κύκλους της Δημιουργίας και της Καταστροφής, καθώς και τον καθημερινό ρυθμό της γέννησης και του θανάτου, μέσω του έντονου δυναμικού χορού Tandav και παράλληλα του Lasya, ενός χορού με απαλές, κυκλικές, σαγηνευτικές κινήσεις. 


2. IN THE SHADOW OF MAN 

Χορογραφία: Akram Khan -  Φωτισμοί: Michael Hulls - Μουσική: Jocelyn Pook

Με μέθοδο και όχημα τους κινητικούς ρυθμούς ορισμένων ζώων, την μοντέρνα κινησιολογική έκφραση αλλά και τον παραδοσιακό Ινδικό χορό Kathak, βλέπουμε μία χορευτική προσέγγιση της εξέλιξης των ανθρώπων. 


3. CUT 

Χορογραφία: Russell Maliphant - Φωτισμοί: Michael Hulls - Μουσική: Andy Cowton

Ο Maliphant, ο πρώτος μόνιμος χορογράφος του Sadler’s Wells, εκμεταλλευόμενος τη γνώση και την εμπειρία του Aakash Odedra στον σύγχρονο δυτικό χορό, αλλά και την οικειότητά του με την ανατολίτικη παράδοση, όπως με του Ινδικούς χορούς Kathak και Bharat Natyam, μελετά τις έννοιες της ροής και της μορφής. 


4. CONSTELLATION

Χορογραφία: Sidi Larbi Cherkaoui - Φωτισμοί: Willy Cessa – 

Μουσική: Olga Wojcieowska

Ένα χορευτικό παιχνίδι του Βέλγου Sidi Larbi Cherkaoui, μέσα από το οποίο επιδιώκει να αναδείξει διαφορετικές μορφές ήχου και διαφορετικές πηγές φωτός, που όμως καταφθάνουν μαζί, δημιουργώντας τους δικούς τους αστερισμούς, σ’ ένα παράλληλο σκηνικό σύμπαν. 

Στοιχεία Παράστασης


Ημερομηνίες και Ώρα Έναρξης παραστάσεων: 

Σάββατο, 5 και Κυριακή, 6 Νοεμβρίου στις 20.30 

Διάρκεια: 1 ώρα και 15’ 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης: