Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

 

Αγκάθι

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γαβριήλ Τζάφκας

ΣΕΝΑΡΙΟ: Γαβριήλ Τζάφκας, Άρνε Γκρόνμπεκ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Νέελ Ρόνχολτ, Γιενς Σέττερ Λάσσεν, Βίμπεκε Χάστρουπ, Όλαφ Γιοχάνεσσεν

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 82’

Η Λίζα και ο Γιάκομπ μόλις παντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Ο Γιάκομπ, όμως, δεν γνωρίζει τον προορισμό τους, καθώς η Λίζα έκανε όλες τις προετοιμασίες μυστικά. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο της Λίζας, μέχρι που η ίδια συνειδητοποιεί ότι το σχέδιό της βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη τους μετατρέπεται σε φόβο.

Με το «Αγκάθι»,  ο Γαβριήλ Τζάφκας κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στις ταινίες μεγάλου μήκους, δημιουργώντας μάλιστα στην καρδιά του δανέζικου κινηματογράφου και σφραγίζοντας την πρώτη συμπαραγωγή που έγινε ποτέ μεταξύ Ελλάδας και Δανίας. Η ταινία υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ και το Eurimages. Τον Νοέμβριο του 2016, το Αγκάθι απέσπασε το πρώτο βραβείο Eurimages Lab Project στο τμήμα Work in Progress της Αγοράς στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης για την «ενεργή συμμετοχή του στην ανανέωση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου». Την επόμενη χρονιά, το Αγκάθι έκανε την πρεμιέρα του στο 58ο ΔΦΚΘ και κέρδισε το πρώτο βραβείο με τίτλο «Νέος Κινηματογράφος» που απένειμε η ΕΡΤ..

 

 

Death Wish

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ιλάι Ροθ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζο Κάρναχαν, βασισμένο στο βιβλίο του Μπράιαν Γκάρφιλντ ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπρους Ουίλις, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Ντιν Νόρις, Κίμπερλι Ελίς, Καμίλα Μορόνε ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107’

Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ (Μπρους Ουίλις) εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά, φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια, μετά τη θανάσιμη επίθεση που δέχονται η γυναίκα του (Ελίζαμπεθ Σου) και η ενήλικη κόρη του (Καμίλα Μορόνε) μέσα στο σπίτι τους. Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ ανακουφίζει τη δίψα του για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, κυνηγώντας ο ίδιος τους ενόχους. Καθώς οι ανώνυμοι φόνοι εγκληματιών αρχίζουν να κυριαρχούν στα ΜΜΕ, ο κόσμος αναρωτιέται αν αυτός ο θανάσιμος εκδικητής είναι ένας φύλακας άγγελος… ή κάτι πολύ πιο νοσηρό.

Πρόκειται για διασκευή του καλτ θρίλερ δράσης από το 1974, σε σκηνοθεσία του Μάικλ Ουίνερ και με πρωταγωνιστή τον Τσαρλς Μπρόνσον, βασισμένη στο μυθιστόρημα «Death Wish» του Μπράιαν Γκάρφιλντ (1972).

 

 

Do It Yourself

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Τσιλιφώνης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μυρτώ Αλικάκη, Αργύρης Ξάφης, Θέμης Πάνου ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98'

Λίγα λεπτά πριν τον θάνατό του, ο Άλκης Βιδάλης (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), ένας μικροαπατεώνας, μας διηγείται σε ένα vlog πως ένας επιφανής επιχειρηματίας της Αθήνας ενοχοποιήθηκε για εγκλήματα που δεν διέπραξε ποτέ. Η κάμερα κλείνει. Ο Άλκης δεν βρίσκεται σπίτι του, αλλά φυλακισμένος σε ένα πλατό. Ο "συνεργός" του, Πέτρος (Mάκης Παπαδημητρίου), παίρνει το βίντεο και βγαίνει απ’το δωμάτιο. Ο Άλκης ξεπλένει το ψεύτικο αίμα από το πρόσωπό του. Σε περίπτωση που είχατε οποιαδήποτε αμφιβολία, δεν υπάρχει καμία πληγή πάνω στο σώμα του Άλκη, παρ’όλα αυτά έχει μόνο λίγα λεπτά μέχρι να γυρίσει ο Πέτρος και να τον σκοτώσει. Πρέπει να αποδράσει από το στούντιο ταινιών πορνό που είναι παγιδευμένος.

 

 

Το Παιχνίδι του Δολοφόνου

Hangman

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζόνι Μάρτιν ΣΕΝΑΡΙΟ: Τσάρλς Χούττινγκερ, Μίχαελ Κέσσι ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλ Πατσίνο, Καρλ Ούρμπαν, Μπρίτανι Σόου. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98’  

Ο πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ Ρέι Άρτσερ συνεργάζεται με τον ειδικό στα εγκληματικά προφίλ Γουίλ Ράνι για να εντοπίσουν έναν διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος σχεδιάζει τις επιθέσεις του παίζοντας ένα διεστραμμένο δολοφονικό παιχνίδι, μια ιδιότυπη «κρεμάλα». Στην έρευνα μπλέκεται και μια δημοσιογράφος η οποία γίνεται «σκιά» των δύο αστυνομικών.