Με την παγκόσμια πρεμιέρα του «Rocketman» συνεχίστηκε η τρίτη μέρα του φεστιβάλ των Καννών - Free Sunday
Με την παγκόσμια πρεμιέρα του «Rocketman» συνεχίστηκε η τρίτη μέρα του φεστιβάλ των Καννών

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του «Rocketman» συνεχίστηκε η τρίτη μέρα του φεστιβάλ των Καννών

Ο 72χρονος τραγουδιστής ταξίδεψε στις Κάννες για να παραστεί στην παγκόσμια πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας «Rocketman» που αναφέρεται στη ζωή του.

 

Η Paramount επέλεξε το 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για να ξεκινήσει η ταινία τη μεγάλη της καλοκαιρινή πορεία.

 

Ο 'Ελτον Τζον έφθασε με την ομάδα που συνέβαλλε στην δημιουργία αυτής της ταινίας, ανάμεσά τους μάλιστα ο σύζυγός του Ντέιβιντ Φέρνις, συμπαραγωγός της ταινίας και ο σκηνοθέτης Ντέξτερ Φλέτσερ.

 

Καθώς ο 'Ελτον Τζον μετακινείται με δυσκολία, οι διοργανωτές προνόησαν και δεν τον άφησαν να ανεβεί τα 24 σκαλιά που οδηγούν στην είσοδο της αίθουσας του Grand Theatre Lumiere.

 

Ο καλλιτέχνης έφθασε στην είσοδο περνώντας από μια διπλανή πόρτα. Ψηλά στα σκαλιά, χαιρετούσε όλο χαμόγελα τους θαυμαστές του, ενώ άστραφταν τα φλας.

 

Είναι εκπληκτικό το πόσο επεισοδιακή αλλά και ιδιαίτερη είναι η ζωή του Έλτον Τζον, και στα χέρια των συγγραφέων Λι Χολ και Ντέξτερ Φλέτσερ το «Rocketman» δεν θα το αισθανθεί κανείς ποτέ σαν κάτι λιγότερο από συναισθηματικά αυθεντικό και πραγματικό. Ένα μάθημα ζωής που είναι τελικά εμπνευσμένο από έναν εξίσου πραγματικό και αυθεντικό άνθρωπο.

 

Όσον αφορά την γνώμη του Έλτον Τζον για την ερμηνεία του Τάρον Έγκερτον; «Όταν παρακολουθώ την ταινία δεν βλέπω να παίζει κάποιος ηθοποιός, βλέπω τον εαυτό μου», είπε στο after party πριν παρουσιάσει τον Τάρον Έγκερτον για το ντουέτο τους στο ομότιτλο με την ταινία τραγούδι που είναι επίσης και το πρώτο single από το soundtrack.

 

Ο Τάρον Έγκερτον είναι εκθαμβωτικός ως Έλτον Τζον και οι υπόλοιποι ηθοποιοί που τον πλαισιώνουν είναι επίσης καταπληκτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Ρίτσαρντ Μάντεν, του Τζέιμι Μπελ (ο οποίος απουσιάζει από τις Κάννες λόγω της γέννησης του παιδιού του), του Μπέρνι Τόπιν (που παραβρέθηκε στις Κάννες για την πρεμιέρα) και μια πολύ διαφορετική από ότι μας έχει συνηθίσει Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στον ρόλο της μητέρας του.

 

Η πρεμιέρα της ταινίας καταχειροκροτήθηκε, ο Τάρον Εγκερτον δεν κατάφερερε να κρύψει την συγκίνηση του και ο σκηνοθέτης Ντέξτερ Φλέτσερ ευχαρίστησε το κοινό, λέγοντας «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την φανταστική αποδοχή σας».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 30 Μαΐου στους κινηματογράφους

 

Δείτε το τρέιλερ:

Λίγα λόγια για την ταινία 

Το «ROCKETMAN» είναι η χωρίς λογοκρισία ανθρώπινη ιστορία του Σερ Έλτον Τζον για τη διαδρομή του προς την κορυφή, σε ένα επικό μιούζικαλ που βασίζεται σε μια αληθινή φαντασίωση. Πρωταγωνιστούν οι Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.