Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

X-MEN: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ

X-MEN: DARK PHOENIX

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Σάιμον Κίνμπεργκ ΠΑΙΖΟΥΝ: Σόφι Τέρνερ, Τζέιμς Μακ Αβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Νίκολας Χουλτ, Τάι Σέρινταν, Αλεξάντρα Σιπ

Αυτή είναι η ιστορία της αγαπημένης ηρωίδας των X-Men, Τζιν Γκρέι, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο Διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και με τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-Men αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Το κόμικ «Μαύρος Φοίνικας» (στο οποίο βασίζεται το ομώνυμο επιστέγασμα του επικού franchise) έχει γράψει ο θρύλος του χώρου Κρις Κλερμόντ, ενώ η εικονογράφηση ανήκει στον Τζον Μπερν. Η πρώτη έκδοση έγινε το 1980. Την εξαιρετική μουσική έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ Χανς Ζίμερ («Δουνκέρκη», «Inception», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»).

ΚΑΖΑΝΟΒΑ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΑΠΗ

DERNIER AMOUR

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπενουά Ζακό ΣΕΝΑΡΙΟ: Σαντάλ Τομάς, Ζερόμ Μποζούρ, Μπενουά Ζακό ΠΑΙΖΟΥΝ: Βινσέντ Λιντόν, Στέισι Μάρτιν, Βαλέρια Γκολινό, Τζούλια Ρόι, Νάνσι Τέιτ

Λονδίνο, 18ος αιώνας. Ο Καζανόβα, διάσημος για το πάθος του για τις απολαύσεις και τον τζόγο, υποχρεώνεται σε εξορία μακριά από το Παρίσι. Μη γνωρίζοντας τίποτα για το Λονδίνο, συναντά μια νεαρή πόρνη, τη Μαριάν ντε Σαρπιγιόν. Τον γοητεύει σε τέτοιον βαθμό που αγνοεί τις γυναίκες γύρω του. Ο θρυλικός γόης είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει, αλλά η Σαρπιγιόν καταφέρνει να ξεφύγει από τα δίχτυα του με διάφορα τεχνάσματα. Τον προκαλεί λέγοντάς του ότι θα την αποκτήσει μόνο όταν θα σταματήσει να την ποθεί. Ένα μοναδικό πορτρέτο του Καζανόβα μέσα από τη γοητευτική ματιά του Μπενουά Ζακό («Αντίο, βασίλισσά μου»), με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ερωτισμό και βάθος. Πρωταγωνιστεί ο Βινσέντ Λιντόν («Ο νόμος της αγοράς») πλάι στη Στέισι Μάρτιν («Nymphomaniac»). Μία τολμηρή ταινία με εκπληκτικές ερμηνείες που απογυμνώνει τον μύθο του μεγάλου καρδιοκατακτητή, καθώς ερωτεύεται, για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του, τη μοναδική γυναίκα που του αντιστέκεται.

ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

ANGEL FACE

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Βανέσα Φιλό ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαριόν Κοτιγιάρ, Αϊλίν Αξόι-Ετέξ

«Κάθε γυναίκα μπορεί να γεννήσει ένα παιδί, αλλά η ταινία αυτή μας θυμίζει εύστοχα πως το να είσαι γονιός είναι μια τεράστια, εφ’ όρου ζωής υποχρέωση στην οποία κάποιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν» έγραψε η «Screen International» για την ταινία της νεαρής Βανέσα Φιλό. Στο σενάριο η Μαρλέν, μια νεαρή μητέρα, ζει και μεγαλώνει μόνη την οκτάχρονη κόρη της Έλι. Όταν γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα, αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων, αδιαφορώντας για το ανήλικο παιδί της. Η μικρή Έλι αρχίζει έναν αγώνα επιβίωσης και προσπάθειας να ενωθεί και πάλι με τη μητέρα της.